Antena Căutare

5 pași esențiali pentru o mașină pregătită de vacanță!

Pentru mulți oameni, sosirea anotimpului cald este perioada potrivită pentru vacanțe și pentru a lua o bine meritată pauză de la zgomotul cotidian. Indiferent că se întâmplă la mare sau la munte, pentru o familie care își stabilește o escapadă cu mașina asta înseamnă deja ceva mai multă atenție.

Pentru mulți oameni, sosirea anotimpului cald este perioada potrivită pentru vacanțe și pentru a lua o bine meritată pauză de la zgomotul cotidian. Indiferent că se întâmplă la mare sau la munte, pentru o familie care își stabilește o escapadă cu mașina asta înseamnă deja ceva mai multă atenție.

Șofatul mașinii într-o perioadă plăcută din punct de vedere termic are avantaje nenumărate, însă pentru autovehicul asta înseamnă kilometri în plus și deci, niciun amănunt nu trebuie să scape necontrolat.

Și cum zilele însorite sunt deja aici, iată câteva sfaturi pentru mașina ta de care ar trebui să ții cont atunci când dai startul pregătirilor, după cum urmează:

1. Programează-te din timp pentru verificarea de rutină

Indiferent că este vorba despre starea motorului, controlul uleiului corespunzător, plăcuțele de frână, lichidul de răcire a radiatorului sau orice altă revizie amănunțită, un tehnician certificat te poate ajuta cu aceste verificări bine făcute. De exemplu, dacă ai o mașină de proveniența germană, el va ști ce piese auto vw să îți recomande pentru a le înlocui pe cele avariate. Continuând, uleiurile sunt fluide de care trebuie să ai grijă în permanență, iar verificarea plăcuțelor de frână și verificarea semnalelor completează lista sarcinilor. Ele nu trebuie să treacă neobservate, cu atât mai mult cu cât o mașină corect echipată este crucială la drum lung.

În funcție de necesitățile și dorințele tale suplimentare, un specialist va recomanda un minim necesar de elemente controlate, uneltele pe care sa le iei cu tine, te va atenționa cu privire la eventuale fisuri, uzuri sau nereguli găsite, așadar o inspecție ca la carte este obligatoriu de efectuat.

2. Verifică uzura anvelopelor și schimbă-le la timp în funcție de sezon

Controlează starea anvelopelor, în special din punct de vedere a uzurii sau deteriorării. Ca orice lucru, și anvelopele trebuie să fie verificate, mai cu seamă că pneurile supra-umflate sunt mai predispuse la avarii, iar sub-umflarea duce la uzură în timp. De exemplu, trebuie cunoscut faptul că anvelopele de vară au compuși de cauciuc mai rezistenți care fac față mai bine drumurilor încinse decât anvelopele din cauciuc moale utilizate în timpul iernii.

3. Dacă folosești un sistem de navigație, asigură-te ca este updatat și funcționează conform standardelor. Încarcă complet gadgeturile, dispozitivul de navigare sau alte componente pe care știi că le utilizezi la drum lung. O călătorie distractivă și în siguranță are nevoie și de mijloace de informare suplimentare. Iar dacă ești pasionat de noua tehnologie și implicit trendurile internaționale, nu strică să te pui la curent cu tot ceea ce te poate scoate dintr-o situație neprevăzută pe parcursul vacanței.

4. Pregătește o mapa cu toate documentele necesare

Aceasta ar trebuie să includă actele mașinii, înregistrări, asigurarea, ITP-ul, etc. Verifică că nu a expirat nimic din ceea ce are termen și ține-le la îndemână. Documentele păstrate într-un loc sigur și totodată accesibil te salvează din situații neplăcute. Atunci când călătorești cu mașina există întotdeauna un risc de accident sau necesitatea de a prezenta aceste documente organelor abilitate.

5. Rezervă o sumă de bani și pentru situații de urgență care implică mașina

Chiar dacă pleci la drum pregătit, întotdeauna se pot întâmplă situații neplăcute pe parcursul călătoriei. Așadar, ia în calcul și acest aspect și nu uita să ai în mașină un set medical cu instrumente si medicamente utile în cazuri extreme.

Este bine să fii familiarizat cu instrucțiunile din manualul de utilizare al mașinii. Unele indicații, cum ar fi lumina intermitenta în bord, poate fi un semnal care să indice posibile defecțiuni care se pot îndrepta rapid spre daune majore.

Cu doar câteva măsuri de precauție și atenție, pregătirea automobilului pentru vacanță trebuie să fie asumată ca o condiție esențială, deci trateaz-o cu maximă seriozitate. Vacanța va fi, astfel, o experiență plăcută și fără probleme pentru întreagă familie!

Sursa foto: https://pixabay.com/en/road-car-motion-vehicle-auto-1610959/

Autoturismul pe care toată lumea îl vrea. Care este SINGURA maşină în care NU A MURIT nimeni niciodată... 5 lucruri pe care mecanicul tău nu ți le va spune niciodată...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x