Antena Căutare

5 piese auto care se uzează chiar dacă mașina nu este folosită (plus recomandare de unde le poți achiziționa)

Cu toate că trăim într-o eră în care informațiile corecte sunt la doar câteva click-uri distanță și în care ne putem informa despre un anumit subiect chiar și din vârf de munte (dacă există semnal) miturile sunt încă prezente în viețile noastre,

5 piese auto care se uzează chiar dacă mașina nu este folosită (plus recomandare de unde le poți achiziționa)
Tot ce trebuie să afli despre piesele auto ale mașinii sale

indiferent despre subiect. Nu contează dacă este vorba despre sănătate, frumusețe, explicarea superstițiilor, ingrijirea animalelor de companie, alegerea unui produs electronic sau chiar repararea și îngrijirea unei mașini, oamenii preferă să asculte sfaturi date de către oameni care interpretează lucrurile așa cum doresc, fără o bază științifică.

Pentru că am menționat mașina, trebuie să știi că foarte mulți șoferi aleg să creadă sfaturi neavizate, care în final ajung să cauzeze pagube. Multe dintre acestea se referă fie la stilul de condus care influențează performanțele motorului și componentele acestuia (condusul sub sau supraturat, apăsarea greșită a ambreiajului și multe altele) fie la schimbarea pieselor auto. Mulți cred că pot proteja mașina dacă o lasă în parcare pe timp de iarnă de exemplu, însă este un comportament ce va dăuna componentelor auto. În continuare, îți vom prezenta cinci componente auto care se uzează chiar și când mașina nu este folosită. Dacă și tu vei avea nevoie de acestea, îți recomandăm să achiziționezi piese auto de la AutoEco, magazinul online în care poți avea încredere.

Anvelopele: Foarte multe persoane sunt de părere că anvelopele nefolosite își vor păstra calitatea, însă nu este deloc adevărat. Dacă nu vei folosi mașina o perioadă îndelungată (peste o lună) vei observa că presiunea va scădea, ducând la înmuierea pereților laterali ai anvelopelor și deformarea acestora. La primul drum, vei simți trepidații care te vor duce direct la service, unde vei afla că nu se mai poate face nimic: deformarea anvelopelor este iremediabilă.

Pompa de apa: O componentă pe care mulți șoferi nu o iau în calcul în momentul în care hotărăsc să își lase mașina în parcare este pompa de apă. Dacă mașina nu este folosită, sistemul de răcire nu se va putea curăța și astfel vor aparea depuneri ce înfundă pompa.

Garniturile: Nu-i așa că nu te-ai fi așteptat să regăsești garniturile pe această listă? După cum bine știi, garniturile mașinii sunt realizate din cauciuc și au nevoie de lubrifiere constantă pentru a-și menține proprietățile. Însă, dacă mașina nu funcționează, garniturile nu vor mai beneficia de ulei și astfel se vor rigidiza și se vor rupe foarte ușor.

Franele: Pe timpul cât mașina stă nemișcată, se poate instala rugina, iar printre primele componente pe care le afectează, sunt cele care au cel mai mult contact cu exteriorul, așa cum sunt și franele. Nimeni nu își dorește plăcuțe de frână, etriere și pistoane ruginite și nici o frână de mână blocată din cauza ruginii.

Injectoarele: Să nu uităm și de injectoare: acestea sunt unse permanent cu ulei în timpul mișcării mașinii. Însă, dacă vei lăsa mașina în parcare vreme îndelungată, vei constata că pot apărea anumite depuneri și blocaje ce vor deteriora iremediabil injectoarele.

Acestea sunt doar cinci dintre piesele auto afectate de lăsarea mașinii în parcare vreme îndelungată. Dacă nu vrei să le schimbi prea curând, îți recomandăm să pornești mașina din când în când și să o verifici, chiar dacă este staționată o perioadă mai lungă de timp.

În cât timp iese alcoolul din organism dacă vrei să te urci iar la volan. Ce spune legea despre cât poți să bei... Mașini pe benzină și diesel, interzise în orașele mari din România, din 2025. Proiectul a fost depus la Senat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x