Antena Căutare

Top 5 piese auto predispuse la uzură la mașinile diesel

Dacă ești posesorul unui autoturism diesel,află care sunt top 5 piese predispuse la uzură și cum să le menții o durată de viață cât mai mare.

Mașinile diesel sunt preferate de majoritatea șoferilor din România, datorită consumului redus de combustibil. Deși sunt mai ușor de întreținut, motoarele diesel au minusuri în ceea ce privește unele piese auto, care se defectează mai repede față de celelalte motorizări. Dacă ești posesorul unui autoturism diesel,află care sunt top 5 piese predispuse la uzură și cum să le menții o durată de viață cât mai mare.

Turbina - Principalele cauze pentru care turbo-compresorul se strică mai repede la mașinile diesel sunt blocarea geometriei variabile și lubrifierea insuficientă. Calitatea uleiului este foarte importantă, așadar pentru a evita înlocuirea turbinei într-un timp scurt, e bine să realizezi schimbul de ulei periodic și să alegi un produs recomandat de producător.

Filtrul de particule - are rolul de a bloca eliberarea de substanțe nocive în aer. Noxele se strâng în filtru, unde sunt arse la temperaturi foarte înalte, când motorul intră în modul de curățare. Înfundarea filtrului de particule crește consumul de carburant și face ca mașina să nu mai tragă ca la început. Viteza crește temperatura motorului, astfel ajutând la curățarea filtrului, așadar circularea regulată pe autostrăzi unde poți crește viteza, ajută la bunăstarea filtrului de particule.

Bujiile - Mașinile diesel sunt dotate cu bujii incandescente, destul de vulnerabile, mai ales în perioada rece. Bujiile sunt utilizate pentru optimizarea exploziei prin conversie, iar atunci când se defectează mașina porneste foarte greu sau deloc. Pentru o funcționare optimă și de lungă durată a bujiilor incandescente, este recomandat ca mașina să nu fie utilizată înainte ca motorul să atingă temperatura optimă de funcționare, mai exact de 80 de grade Celsius.

Injectoarele - În cazul motoarelor diesel, injectoarele se defectează mai des, principala cauză fiind motorina de slabă calitate care conduce la depuneri și astfel la înfundarea injectoarelor. Le este recomandat șoferilor să își întrețină corespunzător injectoarele, prin alimentarea cu motorină calitativă și prin circularea pe drumuri precum autostrada.

Valva EGR - Este un sistem de recirculare a gazelor, Exhaust Gas Recirculation, gândit pentru a limita poluarea. Această valvă se înfundă frecvent la mașinile cu motoare diesel din cauza calaminei, iar acest lucru duce la un consum crescut de combustibil și la eliminarea de noxe. Pentru a proteja valva EGR, este recomandat să apelezi la un specialist care va demonta și va curăța mecanic cu soluții specifice.

Ți s-a stricat ceva la mașină? Pe Lajumate.ro sunt disponibile peste 400.000 de anunțuri cu piese auto, noi sau second hand, unde poți găsi exact ce ai nevoie!

Sfaturi utile în această perioadă friguroasă! Cum să îți dezgheți rapid parbrizul dimineața... Schimbare drastică pentru șoferi! Ce trebuie să facă pentru a reduce perioada de suspendare a permisului de conducere...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x