Antena Căutare

5 sfaturi utile pentru întreținerea mașinii ca la carte

Când vine vorba despre întreținerea mașinii, cu siguranță vei primi foarte multe sfaturi de la prieteni sau de la rude. Cel mai bine ar fi să le mulțumești pentru acestea și să consulți cartea tehnică a mașinii și un service autorizat (poate chiar reprezentanța auto de unde ai achiziționat mașina) pentru sfaturi pertinente și adaptate modelului tău de mașină. Totuși, există unele sfaturi general valabile, care se potrivesc oricărei mașini și pe care ar fi bine să le iei în considerare!

5 sfaturi utile pentru întreținerea mașinii ca la carte
5 sfaturi utile pentru întreținerea mașinii ca la carte

  1. Nu condu pe distanțe scurte

Știm că este mult mai comod să călătorești cu mașina personală, mai ales când transportul în comun nu este o opțiune. Însă, dacă drumurile sunt scurte (5-10 minute) mai bine mergi pe jos dacă nu ai bagaje. Utilizând mașina pe distanțe scurte când nu este necesar (când nu mergi la cumpărături sau nu ai o urgență) nu doar că o vei afecta, dar vei contribui și la poluarea orașului. Condusul pe distanțe scurte nu permite motorului să ajungă la temperatura optimă de funcționare și nici bateriei să înceapă procesul de regenerare. Știai că dacă motorul nu este încălzit suficient, vaporii nu pot fi eliminați și astfel pot cauza rugină? Soluția? Fie mergi pe jos, fie planifică-ți programul astfel încât să poți folosi mașina mai mult într-o singură zi.

  1. Verifică lichidele periodic

Pentru a funcționa corespunzător, o mașina nu are nevoie doar de combustibil, ci și de alte lichide. Indiferent dacă mașina ne avertizează sau nu în momentul în care nivelul lichidelor a scăzut, ar trebui să le verificăm periodic. În cazul în care te întrebi, lichidele pe care trebuie să le verifici periodic sunt: lichidul de motor, uleiul din cutia de viteze, lichidul de frână, uleiul de servo-direcție, antigelul, uleiul din diferențial, freonul. Toate aceste lichide se schimbă la un anumit interval menționat în cartea tehnică a fiecărei mașini. Bineințeles, să nu uităm și de lichidul de parbriz, deoarece nu ai vrea să rămâi fără el chiar când ai mai multă nevoie.

  1. Schimbă filtrele ori de câte ori este necesar

Mulți șoferi nu acordă suficientă atenție filtrelor, însă acestea au o mare importanță. Schimbate la timp, pot prelungi durata de viață a motorului și nici nu sunt scumpe, din contră. Unele filtre se schimbă la un interval mai mare de timp (spre exemplu filtrul de ulei se schimbă în același timp cu uleiul) pe când altele pot fi schimbate anual (cum este filtrul pentru habitaclu, astfel încât să te bucuri de un aer curat în interiorul mașinii).

  1. Nu neglija îngrijirea caroseriei

Mașina va arăta mult mai bine dacă o vei îngriji corespunzător din toate punctele de vedere. Nu este recomandat să o speli în fiecare zi, însă nici prea rar nu este indicat. Praful, polenul și alți poluanți pot afecta vopseaua, așa că spal-o periodic și aplică tratamente adecvate, cum este și ceara.

  1. Alege piese auto de calitate

Ca ultim sfat, îți putem spune să alegi întotdeauna piese auto de calitate, dintr-un magazin autorizat. Ca să nu mai pierzi timp, îți recomandăm să alegi un magazin auto online, cum este AutoEco, unde găsești piese auto pentru VW, Ford, BMW, Audi, Dacia și multe altele. Practic, orice piesă auto ai avea nevoie, aici le găsești!

În încheiere, sperăm să te ajute sfaturile noastre pentru întreținerea corespunzătoare a mașinii!

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x