Antena Căutare

Abarth si EVOlutia hot-hatch

Punto Evo reprezinta urmatorul pas, pentru cei care s-au plictisit de liniutele facute cu Abarth 500, dar nu au taria sa struneasca un 695 Tributo Ferrari.

Daca Fiat a hotarat ca este timpul pentru o schimbare a lui Punto, transformandu-l in Punto Evo, Abarth a prezentat varianta sport a acestuia. Abarth Punto Evo foloseste acelasi motor turbo de 1.4 litri de pe Abarth 500, dar adaptat pentru cei care fie au piciorul drept prea mare, fie il au prea greu.

Astfel, Punto Evo, in varianta muscata de scorpion, dispune de 164 CP, numai buni pentru a intra in clubul select al hot-hatchurilor europene, un fel de gradinita plina de copii fitosi si galagiosi, care se bat intre ei de la orice fleac.

Cele 7.9 secunde care ii sunt necesare masinii pentru a ajunge de la 0 la 100 km/h, vor provoca serios orice pitic cu pretentii de supercar intrat la apa, iar aici, cel mai bun exemplu este Renault Clio RS. La fel ca rivalul sau francez, Abarth Punto Evo vine cu un kit de caroserie care il transforma radical.

Barele de protectie sunt complet noi, iar cea posterioara dispune de un difuzor de aer si de esapament dublu. Sistemul de franare este revizut fata de precedentul model, dar nu vei avea timp sa vezi asta, pentru ca noile jante de 18 inchi par sa capete o viata proprie, fiind inspirate de scorpionul de pe emblema marcii. Clar, nu vei confunda un Abarth Punto Evo cu masina bonei.

sursa: Top Gear

Range Rover le arata tuturor cine este seful... Tuning pentru BMW M3...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x