Antena Căutare

Toți șoferii trebuie să știe! Acestea sunt numerele de înmatriculare interzise în România

Unele numere de înmatriculare auto sunt interzise în România, între acestea numărându-se cele ale căror combinații de litere au semnificaţii obscene.

Unele numere de înmatriculare auto sunt interzise în România, între acestea numărându-se cele ale căror combinații de litere au semnificaţii obscene.

Deși numerele de înmatriculare valabile în România sunt emise de Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor, anumite combinații sunt interzise.

Numerele de înmatriculare auto în România sunt formate dintr-o bandă verticală albastră (banda europeană standard) pe partea stângă a plăcii unde sunt prezentate cele 12 stele ale Uniunii Europene şi codul de ţară RO, în continuare urmează o suprafaţă albă, cu scris negru, în care apare codul de judeţ şi o combinaţie de două sau trei cifre şi trei litere.

Numere speciale: MAI - Ministerul de Interne (Poliţie, Jandarmerie, Prefecţii judeţelor); A - Armata; CD - Corp Diplomatic; TC - Transport Consular; FA - Forţele Armate; ALA - Aviaţie.

Există şi cazuri în care combinaţiile sunt restricţionate sau blocate. Acest lucru se poate întâmpla la solicitatea unei instituţii, atunci când combinaţia are semnificaţii obscene, şi la refuzul repetat de ridicare al unui număr din partea cetăţenilor.

Alte combinaţii interzise sunt cele blocate în urmă solicitărilor de către diverse instituţii pentru uzul propriu al acestora: Poliţia Română (POL); Camera Deputaţilor (DEP); Senat (SNT), Serviciul Român de Informaţii (SRI), Guvernul României (GUV).

Combinaţiile interzise de numere de înmatriculare sunt cuprinse într-un dicţionar al Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor.

Un alt caz de blocare este cel bazat pe refuzul repetat al cetăţeanului de a ridica un număr care îi este repartizat prin intermediul calculatorului. Exemple de astfel de combinaţii: BOT, BOU, BOY, GAI, JAF, WCC, JEG. Aceste refuzuri repetate sunt semnalate Direcţiei care după o analiză le include în dicţionarul de combinaţii blocate.

În plus, este important de ştiut că nu se eliberează numere care încep cu literă I sau O, deoarece ele pot fi confundate cu 1 şi 0. De asemenea, sunt interzise şi combinaţiile III, OOO pentru a nu creă confuzii, potrivit adevarul.ro.

De cealaltă parte, HEL, IAD, GOD sau WST sunt printre cele mai dorite numere de inmatriculare.

Schimbare uriașă pentru toți șoferii din România! Cum vor putea rămâne fără mașini... Testul care îți spune cât de priceput ești ca șofer! 80 la sută dintre cei care au dat examen au greşit răspunsul...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x