Live acumX Factor (r)
Prime Time 20:30Chefi la cutite

Afacerile cu maşini au încetinit în octombrie, cu un avans de 11,5%

Cifra de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut în octombrie cu 11,5%, serie brută, faţă de aceeaşi lună a anului trecut, ritm scăzut faţă de cel înregistrat în luna anterioară, în timp ce serviciile prestate populaţiei au avansat cu 13,6%, serie brută, potrivit datelor publicate vineri de Institutul Naţional de Statistică (INS).

În septembrie, cifra de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut cu 14,6%, serie brută, faţă de aceeaşi lună a anului trecut, în timp ce serviciile prestate populaţiei au avansat cu 11,9%, serie brută.

În octombrie, faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut cu 11,5%, atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate.

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna octombrie 2019, comparativ cu luna octombrie 2018, a înregistrat o creştere datorită creşterilor înregistrate la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+34,9%), activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (+18,3%), comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+13,9%) şi la comerţul cu autovehicule (+8,5%).

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna octombrie 2019 a înregistrat o cifră de afaceri cu 13,6% mai mare comparativ cu luna octombrie 2018, creştere susţinută de activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+18,9%), activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (+16,3%), activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+8,7%) şi de serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+5,3%).

În schimb, cifra de afaceri provenită din activitatea agenţiilor turistice şi tur-operatorilor a scăzut cu 5,3%.

În primele 10 luni, volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, a crescut cu 8,4%, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

În 2018, faţă de 2017, cifra de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut cu 6,7%, serie brută, ritm scăzut faţă de cel înregistrat în 2017, în timp ce serviciile prestate populaţiei au avansat cu 5,9%, serie brută.

Sursa : news.ro

Recomandari