Antena Căutare

Afacerile din comertul auto au crescut cu 4,5%

Datele publicate de Institutul National de Statistica (INS) indica o crestere a volumului cifrei de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete si a celui din serviciile de piata prestate populatiei cu 4,5% si, respectiv, cu 3,6%, ca serie bruta, in mai fata de aceeasi luna din 2010.

Ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in mai fata de luna similara a anului trecut, volumul cifrei de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete s-a majorat cu 5,7%, iar volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piata prestate populatiei a urcat cu 3,6%.

Comertul auto a crescut ca urmare a majorarii vanzarilor de autovehicule cu 5,8%, si a celor de piese si accesorii pentru autovehicule, cu 4,1%. Scderi s-au inregistrat la comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente; intretinerea si repararea motocicletelor, de 56,5%, si la activitatile de intretinere si reparare a autovehiculelor, de 0,5%.

Comparativ cu aprilie, afacerile din comertul cu autovehicule si motociclete a crescut in mai atat ca serie bruta cu 5,9%, cat si ca serie ajustata cu 1,9%, in timp ce afacerile din serviciile de piata prestate populatiei au avansat cu 5,3%, respectiv 2,7%.

Sursa: Financiarul

Din 6,3 milioane de romani cu permis de conducere, aproape 200.000 au sub 21 de ani... VIDEO! Audi Q3 RS - Zvonuri confirmate: 2.5 Turbo!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x