Antena Căutare

Afla cat te costa benzina daca pleci cu masina prin Europa

Daca va hotarati sa plecati cu masina prin Europa, trebuie sa stiti ca exista diferente semnificative intre tari in ceea ce priveste pretul carburantului.



Cu doar un cent mai ieftina este benzina din Olanda, in timp ce in Danemarca este 1,63 euro. Grecia a ajuns, in luna mai din acest an, tara cu cea mai scumpa benzina din Uniunea Europeana. Pana la acel moment, cele mai scumpe doua tari erau Olanda si Danemarca.

Tot in topul tarilor unde vom plati mult pentru carburanti se afla si Portugalia si Franta, cu 1,58 euro pe litru. In Finlanda, benzina este 1,57 euro litrul. Mai putin platiti in Germania. Benzina costa aici 1,54 euro. Foarte apropiat pretul si in Marea Britanie - 1,52 euro pe litru.

Daca privim la polul opus, cea mai ieftina benzina este in Bulgaria - 1,2 euro pe litru. Si Cipru are carburanti ieftini. Aici se vinde litrul cu 1,22 euro.

Romania pare sa stea destul de bine, cu un pret al benzinei de 1,27 de euro pe litru. Benzina noastra a fost cea mai ieftina din Europa din septembrie 2010 si pana in aprilie 2011.

Per total, benzina s-a scumpit, in acest an, cu circa 10%.

Sursa: antena3.ro
Foto: intactimages.ro

Oficial: noul Mercedes-Benz SLK 55 AMG va avea 422 CP... FOTO! Concept Lamborghini Giugiaro, dupa 50 de ani de la idee!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x