Antena Căutare

AFM a prelungit până la 30 octombrie sesiunea de depunere a dosarelor în cadrul Programului Staţii de reîncărcare pentru vehicule electrice în municipiile reşedinţă de judeţ. Până acum au fost aprobate 19 dosare de finanţare

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a anunţat vineri că a prelungit sesiunea de depunere a dosarelor de finanţare pentru Programul privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea infrastructurii pentru vehiculele de transport rutier nepoluant din punct de vedere energetic: staţii de reîncărcare pentru vehicule electrice în municipiile reşedinţă de judeţ până la data de 30 octombrie 2020.

"Administraţia Fondului pentru Mediu a prelungit sesiunea de depunere a dosarelor de finanţare pentru Programul privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea infrastructurii pentru vehiculele de transport rutier nepoluant din punct de vedere energetic: staţii de reîncărcare pentru vehicule electrice în municipiile reşedinţe de judeţ până la data de 30 octombrie 2020", arată un comunicat al AFM.

În cadrul programului au fost aprobate 19 dosare de finanţare depuse de municipiile Zalău, Piatra Neamţ, Piteşti, Râmnicu Vâlcea, Târgu Jiu, Oradea, Baia Mare, Focşani, Satu Mare, Reşiţa, Giurgiu, Călăraşi, Slatina, Timişoara, Alba Iulia, Suceava, Galaţi, Braşov şi Deva pentru un număr total de 142 de staţii cu 302 puncte de încărcare.

"Transmitem, astfel, unităţilor administrativ – teritoriale – reşedinţă de judeţ, care încă nu au reuşit să depună un dosar de acceptare, că finanţarea se acordă în procent de până la 90% din cheltuielile eligibile, iar pentru instalarea unei staţii de reîncărcare, AFM finanţează până la 190.000 lei", spun reprezentanţii AFM.

Prin acest program AFM vrea să favorizeze creşterea utilizării vehiculelor cu emisii scăzute, aducând o contribuţie majoră la reducerea emisiilor poluante din atmosferă, în conformitate cu obiectivele europene pentru protecţia mediului, precum şi cu ţintele stabilite de Pactul ecologic european.


Sursa : news.ro

Suspendarea producţiei fabricilor Ford la nivel european se prelungeşte până cel puţin la data de 4 mai... Tesla model 3: cât costă și care sunt cele mai importante avantaje ale acestei mașini...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x