Antena Căutare

Ai apelat la serviciile unei companii de inchirieri masini? Iata cum trebuie sa conduci iarna

In ultimele zile, zapada si frigul au pus stapanire pe intreaga tara, care se afla sub cod portocaliu de ger si viscol. Daca ai nevoie sa apelezi la servicii de inchirieri masini in aceasta perioada, trebuie sa alegi un autoturism echipat cu anvelope de iarna, dar si sa fii foarte atent la stilul de condus si sa adaptezi viteza la conditiile meteo. Exista cateva tehnici de intretinere si conducere a masinii pe timp de iarna, pe care le vei afla din acest articol si care te pot scuti de drumuri la Politie si de cheltuieli pentru repararea autoturismului.

Una dintre cele mai mari greseli pe care le fac soferii atunci cand vor sa plece iarna la drum cu autoturismul companiei de inchirieri masini este sa tureze motorul la maximum apasand pedala de acceleratie pana jos, chiar daca acest lucru nu ajuta deloc la deplasarea autoturismului. Iarna, pornirile de pe loc se fac cu motorul subturat, iar in cazul masinilor cu motoare de peste 1,6 litri, pornirea se face fara ajutorul pedalei de acceleratie, doar prin comutarea in treapta intai de viteza si ridicarea lenta a piciorului de pe ambreiaj. Orice demaraj in tromba, mai ales la masinile cu tractiune pe spate, poate determina destabilizarea autovehiculului.

Daca trebuie neaparat sa faci un drum cu autoturismul companiei de inchirieri masini atunci cand ninge abundent, trebuie sa te asiguri ca rezervorul de combustibil este plin si ca ai in portbagaj haine groase, paturi si conserve, pentru situatii de urgenta.

In ceea ce priveste viteza pe un drum acoperit de gheata, aceasta nu trebuie sa depaseasca 40-50 de kilometri la ora, iar cutia de viteze trebuie setata in treapta a cincea pentru un motor pe benzina si in treapta a patra pentru un motor diesel.

Legat de franarea pe un drum acoperit de gheata, aceasta nu se va face niciodata folosind doar frana de serviciu (pedala), ci mai ales frana de motor. In cazul unei urgente, primul instinct al soferilor este sa apese pedala de frana. Chiar daca este dotat cu ABS, autoturismul companiei de inchirieri masini va aluneca, iar rezultatele pot fi tragice. In schimb, prin folosirea franii de motor, adica prin comutarea in treapta intai de viteza fara a apasa pedala de frana propriu-zisa, masina isi va reduce substantial viteza, oprindu-se in 20 de metri de la o viteza de 50 de kilometri la ora.

In ceea ce priveste virajele pe un drum acoperit de zapada, acestea trebuie efectuate fara apasarea vreunei pedale. Viteza trebuie micsorata din timp, pentru a fi suficient de redusa inaintea unei curbe. De asemenea, trebuie evitate miscarile bruste din volan.

Cand temperaturile scad sub -10 grade Celsius, cum este cazul acum in mare parte a tarii, trebuie folosit un combustibil cu cifra octanica ridicata. In acest fel, autoturismul companiei de inchirieri masini va porni mai usor si bateria va avea o durata de viata mai lunga.

Dupa ce parchezi autoturismul companiei de inchirieri masini, trebuie sa cureti cu o racleta toata zapada stransa in santurile rotilor, pentru ca aceasta sa nu inghete pe timpul noptii.

VIDEO. Trucurile pe care orice şofer trebuie să le ştie. Cum să deszăpezești mașina rapid... Șapte trucuri pentru a-ți scoate mașina din zăpadă rapid și cu un efort minim...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x