Antena Căutare

Atenție, șoferi! S-au schimbat regulile! Se dau amenzi de până la 2.900 de lei, pentru o greșeală 

Amenzile pentru șoferii din România pot ajunge până la 2.900 de lei, dacă sistemele antifurt din mașinile lor sunt neconforme.

Atenție, șoferi! S-au schimbat regulile! Se dau amenzi de până la 2.900 de lei, pentru o greșeală 
Polițist rutier | Hepta

Conform legii în vigoare, o alarmă auto nu trebuie să sune mai mult de un minut, iar intensitatea sunetului trebuie să respecte anumite standarde fonice.

„După cum a stabilit Ordinul Ministerului Sănătății nr. 536/1997 care aprobă Normele de igiena și recomandări privind mediul de viață al populației, valoarea maximă a pragului fonic pentru apartamente este de 35 de decibeli în timpul zilei și 25 de decibeli în timpul nopții, între orele 22:00 – 06:00. De asemenea, specialiștii au determinat valoarea nivelului acustic în interiorul unei camere ce are ferestrele închise”, potrivit playtech.ro.

Alarmele auto sensibile sunt interzise

Noul regulament de aplicare a Codului rutier interzice inclusiv alarmele auto extrem de sensibile. „Se interzice montarea pe vehicule a sistemelor sonore antifurt care se declanșează la trecerea, în imediată apropiere, a altui vehicul”, se arată în document.

Casa Națională de Pensii, anunț de ultim moment! Care sunt cele 4 categorii de pensionari care vor primi mai mulți bani, de la 1 septembrie

Așadar, șoferii care încalcă aceste prevederi ale legistlației rutiere riscă amenzi contravenționale, cuprinse între nouă și 20 de puncte-amendă, ceea ce înseamnă amenzi între 1.305 lei și 2.900 de lei.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x