Antena Căutare

Atenție, șoferi! S-au schimbat regulile! Se dau amenzi de până la 2.900 de lei, pentru o greșeală 

Amenzile pentru șoferii din România pot ajunge până la 2.900 de lei, dacă sistemele antifurt din mașinile lor sunt neconforme.

Polițist rutier

Hepta

Conform legii în vigoare, o alarmă auto nu trebuie să sune mai mult de un minut, iar intensitatea sunetului trebuie să respecte anumite standarde fonice.

„După cum a stabilit Ordinul Ministerului Sănătății nr. 536/1997 care aprobă Normele de igiena și recomandări privind mediul de viață al populației, valoarea maximă a pragului fonic pentru apartamente este de 35 de decibeli în timpul zilei și 25 de decibeli în timpul nopții, între orele 22:00 – 06:00. De asemenea, specialiștii au determinat valoarea nivelului acustic în interiorul unei camere ce are ferestrele închise”, potrivit playtech.ro.

Alarmele auto sensibile sunt interzise

Noul regulament de aplicare a Codului rutier interzice inclusiv alarmele auto extrem de sensibile. „Se interzice montarea pe vehicule a sistemelor sonore antifurt care se declanșează la trecerea, în imediată apropiere, a altui vehicul”, se arată în document.

Casa Națională de Pensii, anunț de ultim moment! Care sunt cele 4 categorii de pensionari care vor primi mai mulți bani, de la 1 septembrie

Așadar, șoferii care încalcă aceste prevederi ale legistlației rutiere riscă amenzi contravenționale, cuprinse între nouă și 20 de puncte-amendă, ceea ce înseamnă amenzi între 1.305 lei și 2.900 de lei.

Rulouri sau cornete cu cremă de vanilie. Mici bijuterii culinare
Dacă nu ai în recuzita ta culinară și forme pentru copt rulouri sau cornete, este timpul...
Horoscopul zilei de 4 februarie 2023. Taurii sunt ușor de influențat. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 4 februarie 2023 spune că nativii din zodia Taur vor avea parte de o zi mai...
Parteneri
Cele mai nesigure semne zodiacale. Nativii care se bazează mereu pe cei din jur
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x