Antena Căutare

Amenzi și mai mari în 2020! Mașinile parcate neregulamentar în Capitală vor fi ridicate și de pe trotuare

În 2020, cei care își lasă mașinile parcate neregulamentar, în Capitală, pe banda de mers sau pe trotuare, vor primi amenzi și vor merge să-și recupereze autoturismele, contra cost, de la centrele de depozitate, acolo unde sunt duse după ridicare.

Amenzi și mai mari în 2020! Mașinile parcate neregulamentar în Capitală vor fi ridicate și de pe trotuare
Mașinile parcate neregulamentar în Capitală vor fi ridicate

Comisia de Transporturi a Camerei Deputaţilor a aprobat un proiect de lege care prevede ca maşinile staţionate neregulamentar vor putea fi ridicate în Bucureşti şi de pe trotuare, nu doar de pe partea carosabilă.

Proiectul a fost iniţiat de deputatul USR Cătălin Drulă, care a spus că este nevoie de ridicare maşinilor parcate neregulamentar şi de pe spaţiile verzi, dar și de pe trotuare, asta pentru că de multe ori accesul pietonilor este îngrădit.

„Este vorba şi despre maşinile care sunt parcate pe spaţii verzi. Am văzut pe Calea Victoriei un spaţiu verde recent amenajat în cadrul reorganizării bulevardului cu iarbă şi flori, nu a mai găsit loc şi a urcat aşa frumos pe panta aia, lăsând urmele în gazonul ăla proaspăt amplasat, pe mulţi bani, cu o maşină 4 x4 – cu astea poţi să urci aşa. Ce faci? Poliţia vine şi se uită şi pune o amendă de 500 de lei”, a spus Drulă, potrivit Evenimentul Zilei.

După votul din comisie, proiectul va merge în plenul Camerei Deputaţilor pentru votul final.

Taxa de ridicare, transport şi depozitare este de 500 de lei, la care se adaugă, bineînţeles, amenda de minimum 290 de lei și se estimează că aceste costuri vor crește în 2020.

Poliţia română va face controale în trafic în luna decembrie, până la Crăciun. Amenzile sunt usturătoare!... Creșterea accizelor scumpește carburanții. Un plin de benzină va fi mai scump cu 3-4 lei în 2020 ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x