Antena Căutare

Amenzi STB pensionari. Ce amenzi primesc pensionarii care circulă fraudulos

Amenzi STB pensionari. Noul regulament al STB (fostă RATB) îi include și pe pensionari sau pe abonații care beneficiază de gratuitate în transportul în comun. Sunt prevăzute amnezi drastice pentru cei care nu își vor valida cardurile.

Amenzi STB pensionari. Ce amenzi primesc pensionarii care circulă fraudulos Galerie
amenzi pensionari STB

Amenzi STB pensionari. Noul regulament al STB (fostă RATB) îi include și pe pensionari sau pe abonații care beneficiază de gratuitate în transportul în comun. Sunt prevăzute amnezi drastice pentru cei care nu își vor valida cardurile.

Amenzi STB pensionari. Astfel că, deși această categorie beneficiază de gratuitate, nu vor fi scutiți de la plata ameznilor RATB, dacă nu vor avea carduri de călătorie, pe care să le și valideze la fiecare călătorie.

Amenzi STB pensionari. Amenzile sunt destul de piperate, iar cei care nu vor ține cont de această regulă vor primi amendă în valoare de 150 de lei.

Reprezentanții STB au declarat pentru mediafax că, noul regulament îi vor ajuta să monitorizeze numărul călătorilor pe fiecare vehicul de transport în comun, pentru a se putea face redimensionări. Mai exact, numărul vehiculelor care trebuie repartizate în funcție de cerere, iar acest număr va reieși doar prin validarea cardului de călătorie.

Reprezentanţii STB mai daugă că cei care nu validează sunt 80% din totalul călătorilor, adică abonaţi, revoluţionari, veterani sau pensionari.

Amenzi STB: Noul regulament - 500 de lei pentru călătorii care nu validează călătoria

Pentru călătorii din transportul în comun din București și Ilfov, care nu validează cardul de călătorie, amezile prevăzute ajung la 500 de lei. De asemenea, vor fi amendați și cei care ocupă un scaun cu bagajele și nu plătesc o călătorie în plus. Călătorii sunt informați că noul regulament va intra în vigoare în curând.

Amendă 150 lei - pentru călătoria cu un titlu de călătorie valabil dar nevalidat, indiferent de modul de obținere;

Amendă 100 de lei - pentru ocuparea locurilor de pe scaune cu mărfuri sau bagaje fără validarea călătoriei în plus

Amenzi STB. Cum plătești amenda

Amenda se poate achita în termen de cel mult 48 de ore de la data încheierii unui proces verbal sau de la data comunicării acestuia la jumătate din valoarea actului normativ, dacă această mențiune este făcută în respectivul proces verbal. Mai mult, călătorul care a săvârșit una dintre contravențiile poate achita pe loc contravaloarea unui titlu de călătorie la tarif special, supra-taxa, fără a se mai încheia proces verbal de contravenție.

sursa foto: plimbare.ro

Schimbări importante în Codul Rutier. Ce trebuie să știe șoferii atunci când primesc amendă... Avertizare meteo: Poliția este în alertă! Care sunt cele 5 măsuri de urgență pe care Poliția Română le recomandă șoferil...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x