Antena Căutare

Amenzi usturătoare pentru acești șoferi! Între 9 și 20 de puncte! Poliția Română susține campania „NU arunca chiștoace”

Șoferii care aruncă chiștoacele de la țigări pe jos riscă amenzi usturătoare conform Noului Cod Rutier. Persoanele care sunt surprinse nerespectând reglementările codului rutier riscă să primească între nouă și 20 de puncte de amendă, echivalentul unei amenzi între 1.305 lei și 2.900 de lei.

Amenzi usturătoare pentru acești șoferi! Între 9 și 20 de puncte!  Poliția Română susține campania „NU arunca chiștoace”
Campania „NU arunca chiștoace” este susținută de către Poliția Română

Există posibilitatea ca punctul de amendă să crească începând cu 1 ianurie 2020, în cazul în care nu se decide îngheţarea acestuia de către Guvern, cum s-a întâmplat în ultimii doi ani.

Pe străzile din România ajung peste trei miliarde de chiștoace anual, iar Poliția Româna susține campania la nivel național „NU arunca chiștoace”, iniţiată de către Răzvan Buşulescu & Marian Rădună, fondatori. Aceștia organizează campanii de strângere a chiștoacelor de pe străzile din țară, sprijiniți de către persoanele care se ofera ca voluntari.

„9-20. Nu sunt ore, sunt doar puncte amendă pentru aruncarea chiştoacelor pe jos. Dacă tu arunci pe jos, şi alţii vor arunca. Ai scrumieră? Foloseşte-o! Strada nu este o scrumieră! O campanie la care ne-am alăturat şi noi în acest an”, a avertizat Poliţia Română pe Pagina de Facebook.

„Ele conţin atât filtru, cat si bucăţi din tutun nears. O minibombă chimică. Asta sunt chiştoacele, pentru că în ele se concentrează fumul provocat de arderea frunzelor din tutun şi rămân particule de 10 microni, care au arsenic, cadmiu, plumb… Aceste chiştoace şi mai ales partea de filtru se dizolvă atât în lichide, în apa din pământ, ne afectează sănătatea prin dizolvarea substanţelor chimice în pământ”, susţine medicul pneumolog Magdalena Ciobanu.

Ford Motor va utiliza numele Mustang pentru un SUV electric care va putea fi comandat inclusiv în Europa din 17 noiembri... Adio, benzină. Adio, diesel! Două orașe din Europa vor interzice total mașinile private din 2020...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x