Antena Căutare

Primii șoferi care au încalcat regulile au plătit bani grei. O amendă de 300 de lei costă acum peste 500

Anul a început cu veşti proaste pentru şoferi. Orice greşeală în trafic îi arde la buzunar. Valoarea sancţiunilor a explodat de la începutul acestui an, pentru că punctul-amendă nu a mai fost plafonat, aşa cum s-a întâmplat în ultimii trei ani. Guvernul caută soluţii pentru a rezolva situaţia printr-o ordonanţă de urgenţă.

Punctul de amendă a crescut de la 1 ianuarie cu 54 de procente: de la 145 lei la 223 lei. Asta deşi, înainte de Crăciun, când şi-a asumat răspunderea pe corectarea ordonanţei 114, Guvernul a spus că valoarea va fi plafonată.

Conform legii, punctul-amendă reprezintă 10% din salariul minim pe economie. În ultimii trei ani, Executivul a dat ordonanţă prin care îngheţa suma la 145 de lei. Aşa că, de la 1 ianuarie, cea mai mare amendă în trafic depăşeşte 22 de mii de lei.

Doar în Bucureşti, în primele cinci zile ale anului au fost sancţionaţi peste 2000 de soferi. Iar în vistieria statului au intrat 1,3 milioane de lei.

Guvernul promite că va corecta această situaţie.

Vinieta pentru Bucureşti este în vigoare! Primăria îi verifică deja pe şoferi... Avertisment pentru șoferii români! Benzina și motorina, preț nou din cauza coflictului dintre SUA și Iran...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x