Analize medicale pentru permisul de conducere, doar cu semnătură. Cât costă să fii considerat „apt” pentru a fi șofer

Dacă nu vreţi să treceţi prin cabinetul unui doctor, ca să obţineţi permisul de conducere, trebuie să plătiţi între 150 şi 200 de lei pentru avizul medical şi psihologic. Cel puţin asta promite mai multe şcoli de şoferi. Iar elevii care au trecut deja de acest pas recunosc că aşa merg lucrurile.

Dacă nu vreţi să treceţi prin cabinetul unui doctor, ca să obţineţi permisul de conducere, trebuie să plătiţi între 150 şi 200 de lei pentru avizul medical şi psihologic. Cel puţin asta promite mai multe şcoli de şoferi. Iar elevii care au trecut deja de acest pas recunosc că aşa merg lucrurile. În acest timp, autorităţile care ar trebui să supravegheze modul în care se fac aceste analize sunt de negăsit!

„Nu vă trebuie nimic, decât bani şi o copie de buletin. Doar completaţi şi nu intrăm în amănunte, da? Le trimitem noi la policlinică”, spune o secretară a unei școli de șoferi.

Multe şcoli de şoferi procedează în acest fel, mărturisesc cei care au dat bani să obţină avizul fără controlul medicului. Până şi la o simplă căutare pe internet, găsim oameni dornici să ne ajute, contra cost.

Toată lumea ştie ce se întâmplă, dar nimeni nu face nimic.

Fişa medicala este extrem de importantă. Practic, demonstrează dacă cel de la volan este în stare să conducă. Fişă trebuie semnată de medicul coordonator şi trebuie să aibă ştampila unităţii medicale, autorizată de Direcţia de Sănătate Publică. Până acum, instituţia nu a emis un punct de vedere.

De la începutul anului până în prezent, numai în Bucureşti şi Ilfov s-au obţinut aproximativ 7000 de permise de conducere.

Mercur iese din retrograd pe 18 octombrie 2021. Ce înseamnă și cum sunt afectate zodiile
Toată lumea a simțit că face un pas înapoi în toată această perioadă. Cu toate acestea,...
Horoscopul zilei de 18 octombrie 2021. Leii pun multă presiune pe ei. Află ce îți rezervă astrele
Horoscopul zilei de 18 octombrie 2021 spune că Leii pun multă presiune pe ei. S-au acumulat o...
Parteneri
Cele mai scumpe ținute ale Ducesei de Cambridge. Ce rochie purtată de Kate Middleton a costat sute de mii de dolari
Printre cele mai scumpe ținute ale Ducesei de Cambridge se numără rochii luxoase și paltoane elegante. Kate Middleton are mai multe case de modă la care apelează frecvent, ce au și prețuri pe măsura faimei. 
Catine.ro
Ultimele știri