Antena Căutare

Anvelope de iarna sau amenda! Vezi ce legi sunt in UE!

"Cate bordeie, atatea obiceie" si cand vine vorba despre anvelopele de iarna. Vacanta la schi in Bulgaria sau Austria cere neaparat cauciucuri speciale. In caz contrar, bugetul pentru distractie scade cu fiecare amenda. Cel mai greu este sa ii multumesti pe germani.

De voie, de nevoie, romanii isi echipeaza deja masinile pentru iarna. Legea spune ca avem nevoie de anvelope speciale numai daca iesim pe drum cu zapada. Dar, in Romania, acelasi drum poate fi intr-un loc uscat, intr-un loc troienit. Asa ca mai bine, fuga la service!

Pentru montarea anvelopelor si echilibrarea rotilor, service-urile cer intre 50 si 150 de lei, in functie de gabaritul masinii. In Bucuresti, cauciucurile pot fi schimbate si noaptea.

Cine merge la schi in Bulgaria, de exemplu, este obligat, ca si la noi, sa aiba cauciucuri de iarna pe asfaltul acoperit cu polei sau zapada. Altfel, plateste o amenda de cel putin 25 de euro. Pentru vacanta in Austria, puteti traversa Ungaria fara grija. Vecinii nostri de la Vest nu impun cauciucuri speciale. Austriecii insa, le cer imperativ de la 1 noiembrie.

Germanii le cer si ei tot de la aceasta data, dar vor sa nu fie mai vechi de cinci ani si sa aiba adancimea santurilor de cel putin patru milimetri.

In Slovenia, regula este valabila de la 15 noiembrie.

Peste tot sunt interzise cele cu ghinturi (cuie).

Spania, Belgia, Danemarca, Franta, Moldova si Rusia nu au precizata in legislatia rutiera obligativitatea montarii cauciucurilor de iarna.

Volvo l-a confirmat pentru anul viitor pe V60 Plug-in Hybrid... Transmisia lui SSC Tuatara, pusa la treaba...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x