Aspecte de care să ții cont atunci când îți cumperi anvelope de iarnă

 

Anvelopele de iarnă sunt o necesitate pentru toți șoferii care vor să ruleze în siguranță în condiții de zăpadă, viscol și polei. Cauciucurile reprezintă punctul de contact dintre autoturism și carosabil, de aceea este important să le alegi pe cele potrivite. Lajumate.ro îți prezintă câteva aspecte de care e bine să ții cont atunci când îți achiziționezi cauciucurile de iarnă.

Alege dimensiunea omologată!
Pentru a nu te confrunta cu probleme când vei face ITP-ul, este recomandat să alegi cauciucurile de iarnă după dimensiunile trecute în Cartea de Identitate a Vehiculului.

Alege cauciucurile în funcție de modul în care utilizezi autoturismul!
Dacă folosești mașina strict în oraș și nu te aventurezi la drumuri lungi, atunci poți opta pentru varianta all-season sau poți alege anvelope second hand la prețuri mai ieftine. Pentru a circula în siguranță cu mașina pe drumuri înzăpezite, ai nevoie de cauciucuri calitative, ideal fiind să te orientezi spre mărcile premium. Dacă prețurile sunt piperate, poți alege să achiziționezi anvelope second hand, în stare bună de rulare

Determină gradul de uzură al cauciucurilor de iarnă!
Pe piață sunt mulți producători de modele de anvelope, diferența dintre acestea fiind gradul de rezitență în timp. Cauciucurile cu o rezistență mai mică necesită înlocuirea de la sezon la sezon, în schimb ce cauciucurile cu o rezistență mai mare pot fi utilizate 3-4 sezoane.

Încă nu ți-ai dotat mașina cu anvelope pentru sezonul de iarnă? Pe Lajumate.ro ai disponibile peste 4.000 de anunțuri cu anvelope de iarnă de vânzare, noi sau second hand, la prețuri pentru toate buzunarele.

 facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI