Antena Căutare

Atenţie mare! Şoferii prinşi băuţi la volan ar putea rămâne fără maşini

Parlamentarii vor să iniţieze o lege pentru modificarea Codului Rutier care să îi sancţioneze aspru pe şoferii care urcă băuţi la volan.

Parlamentarii vor să iniţieze o lege pentru modificarea Codului Rutier care să îi sancţioneze aspru pe şoferii care urcă băuţi la volan.

Amenzile sau chiar suspendarea permisului de conducere nu îi sperie foarte tare pe şoferii care au obiceiul să conducă sub influenţa băuturilor alcoolice. Un grup de parlamentari s-a gândit, astfel, că în asemenea situaţii se impun pedepse mult mai dure, care să meargă chiar până la confiscarea maşinilor celor prinşi că încalcă legea.

"În momentul în care un cetăţean primeşte dreptul de a conduce autovehicule, adică permisul de conducere, acesta va da o declaraţie pe propria răspundere, în care va spune clar că, dacă va fi prins băut la volan, este de acord să i se confişte mașina. Sunt prea mulţi teribilişti pe şosele, pe care nu-i deranjează o amendă sau faptul că rămân o perioadă fără permis. Îl iau înapoi, fac aceleaşi tâmpenii. Trebuie o măsură mai dură. Dacă îi laşi fără maşină vor resimţi consencinţele", au declarat surse parlamentare pentru Libertatea.

Opel a prezentat noul Insignia Grand Sport... Vestea aşteptată de toţi şoferii din România. Carburanții se ieftinesc de la 1 ianuarie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x