Antena Căutare

ATENTIE! Nu toate pneurile "All seasons" va scapa de amenzi iarna! Vezi ce spune legea!

Florian Coman, directorul Autoritatii Rutiere Romane (ARR), a facut cateva precizari legate de echiparea autovehiculelor pentru iarna, respectiv ce litere trebuie sa apara pe cauciucurile "All seasons" pentru ca acestea sa fie considerate adecvate, conform legii, si pentru iarna.

,Pe talonul pneului All season sau de iarna (partea laterala a anvelopei, n.r.) trebuie sa scrie "M+S", adica "Mud plus Snow "(noroi plus zapada - n.r.) la care se adauga cateva semne distincte", a declarat Florian Coman.

,,Expresia all seasons este generala. Sunt considerate de iarna anvelopele care pe langa expresia M plus S (Mud plus Snow) trebuie sa aiba si anumite semne, respectiv, un fulg de nea si o creasta alpina. Insa amenzi vor fi date numai acelora care ingreuneaza circulatia din cauza faptului ca nu sunt echipati de iarna", a spus reprezentantul ARR.

Ordonanta de guvern care reglementeaza obligativitatea soferilor de a-si echipa autovehiculele de iarna intra in vigoare peste trei saptamani, si opereaza in perioada la 1 noiembrie-1 martie.

Oficialul ARR a precizat ca soferii care isi vor schimba anvelopele la iarna vor primi si un certificat de conformitate de la service-urile auto prin care se atesta ca anvelopele montate sunt de iarna.

,,In cazul in care anvelopele montate nu respecta legea, iar conducatorul auto este amendat atunci amenda poate fi achitata de service deoarece nu a montat anvelopele legale", a explicat directorul general ARR.

Conducatorii autovehiculelor care circula pe drumurile publice acoperite cu zapada, gheata sau polei fara anvelope de iarna sunt sanctionati cu retinerea talonului si amenda de pana la 4.000 de lei.

In cazul vehiculelor de transport marfa sau persoane, neechiparea cu anvelope de iarna si lanturi este pasibila de amenda intre 2.500 si 4.000 de lei, precum si retinerea talonului.

In caz de accident, la sanctionarea cu amenda se adauga o suma dedicata repararii drumurilor si despagubirilor pentru pagubele produse.

Noua "Bond Girl", aleasa dupa ce a facut nazuri la Dacia Duster... Mercedes, CEL MAI TARE brand auto premium din lume!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x