Live acumChefi la Cutite
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

Se dă lege. Sute de oameni ar putea rămâne fără pemis de conducere. Care este greșeala pe care mulți șoferi o fac frecvent

Ministerul Afacerilor Interne are în lucru un proiect de lege prin care se modifică legislația privind circulația pe drumurile publice. Măsurile care vor fi impuse îi vor afecta puternic pe șoferi.

Se dă lege: Sute de șoferi riscă să rămână fără permis de conducere dacă vor continua să mai facă această greașeală la volan! MAI a făcut anunțul

Ministerul Afacerilor Interne are în lucru un proiect de lege prin care se modifică legislația privind circulația pe drumurile publice. Măsurile care vor fi impuse îi vor afecta puternic pe șoferi.

Astfel, şoferii care ţin în mână telefonul sau alte dispozitive mobile, la volan, vor fi sancţionaţi cu 20 de puncte amendă şi le va fi suspendat permisul de conducere.

Potrivit Hotnews, Proiectul modifică legislaţia privind circulaţia pe drumurile publice şi prevede interzicerea, în timpul mersului, a ţinerii în mână sau folosirii cu mâinile în orice mod nu numai a telefonului mobil, ci şi a oricărui dispozitiv mobil prevăzut cu funcţia de înregistrare ori redare text, foto sau video (de exemplu, tablete).

Conducătorii auto care nu vor respecta această regulă riscă între 9 şi 20 de puncte amendă (clasa a IV a) şi şase puncte de penalizare. În plus, sancţiunea cu amendă va fi aplicată şi celor pentru care nu este prevăzută obligativitatea deţinerii permisului de conducere, de exemplu bicicliştii.

"Având în vedere gradul de pericol al faptei de a utiliza telefonul mobil sau orice alt dispozitiv mobil prevăzut cu funcţia de înregistrare ori redare text, foto sau video, în alte condiţii decât cele permise, a fost introdus un mecanism mai aspru de sancţionare pentru situaţia în care concomitent cu această faptă este încălcată o altă regulă privind circulaţia vehiculelor.

Astfel, pe lângă amendă se va aplica sancţiunea contravenţională complementară a suspendării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 30 de zile pentru conducătorii de autovehicule", afirmă Ministerul de Interne. Proiectul prevede că noile modificări legislative vor intra în vigoare în termen de 60 de zile de la data publicării în Monitorul Oficial. Proiectul care îi vizează pe şoferi va fi în dezbatere publică timp de 20 de zile calendaristice, spune capital.

Recomandari