Live acumObservator de weekend
Prime Time 20:00iUmor

Audi trece de la 4 la 2 roti prin cumpararea Ducati

Producatorul de autoturisme premium Audi, parte a grupului Volkswagen, va finaliza joi preluarea constructorului italian de motociclete Ducati, pentru 860 milioane euro."Ne asteptam la un anunt in aceasta dupa-amiaza de la colegii nostri din Bologna", a declarat prutatorul de cuvant al Audi, Juergen De Graeve, referindu-se la sediul Ducati din Bologna.

Audi a anuntat in aprilie ca va cumpara Ducati de la Investindustrial Advisors SpA. Iar directorul general al Audi, Rupert Stadler, s-ar putea alatura board-ului executiv al producatorului de motociclete.

Volkswagen este cel mai mare producator de autovehicule din Europa, dar nu a avut pana acum in portofoliu o marca de motociclete. Grupul german mai detine in Italia, prin Audi, producatorul de autoturisme sport Lamborghini si compania de design Italdesign, fondata de Giorgetto Giugiaro, care a "desenat" primul model Volkswagen Golf.

Ducati a vandut anul trecut 42.000 de motociclete, produse cu 1.100 de angajati, inregistrand venituri de 480 milioane euro in 2011.

Recomandari