Antena Căutare

Audi va cumpara Ducati pentru 860 milioane de euro

Producatorul auto Audi va achizitiona constructorul de motociclete de lux Ducati pentru 860 milioane de euro, echivalentul a 1,1 miliarde de dolari, scrie Bloomberg. Audi este parte a grupului Volkswagen si a ajuns deja la o intelegere cu Investindustrial SpA, care controleaza firma italiana. Consiliul de supraveghere al VW va aproba tranzactia maine, mai scrie sursa citata. Ducati are datorii sub 200 de milioane de euro, anunta Investindustrial luna trecuta.

Presedintele Volkswagen, Ferdinand Piech, care a implinit 75 de ani azi, a anuntat de mai multe ori anterior interesul asupra Ducati, inclusiv in 2008 cand a pierdut in fata fondului Investindustrial. Ducati va deveni astfel a 11-a marca din grupul Volkswagen, pe langa "vitezomanele" Bugatti si Lamborghini sau camioanele Scania si MAN.

Ducati va permite grupului sa concureze mai bine un alt concern german, BMW, care produce deja motociclete. "Ducati e una dintre cele mai bune tehnologii pe care o poti cumpara dar strategic este insignifianta pentru Volkswagen", spune Christoph Stuermer, analist la IHS Automotive. "Veniturile sale sunt mai mari decat cele ale Lamborghini si Bugatti combinate, dar pentru operatiunile automotive este doar un accesoriu", a completat el.

Ducati a vandut 42.000 de unitati in 65 de tari anul trecut si a avut venituri de 480 de milioane de euro. Pentru nemti preluarea inseamna castigarea unui alt activ in Italia, dupa ce a mai achizitionat si Italdesign Giugiaro SpA - companie unde Piech si-a facut ucenicia in design si inginerie in 1972. In trecut, Piech s-a mai aratat interesat si de brandul Alfa Romeo - supranumit "BMW-ul Italiei". Acesta este detinut de grupul industrial Fiat. Si cel mai mare producator indian de motociclete, Hero MotoCorp Ltd, s-a aratat interesat de achizitia constructorului italian de motociclete. Ducati a fost fondata in 1926.

Citeste si Jurnalul!

Foto: festivalofspeed.net

VIDEO! Targoviste: Masina distrusa de o firma de ridicari auto... Romania, cea mai abrupta crestere din UE la inmatricularile de masini noi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x