Antena Căutare

Legea care schimbă Codul Rutier! Autobuzele ar putea primi drept să circule prin zone interzise șoferilor

Este ultima soluţie propusă de Primăria Capitalei, într-un oraş sufocat de trafic în fiecare zi. Legea care ar putea schimba Codul Rutier se află deja în dezbatere în Parlament. Până atunci, autorităţile montează zeci de camere de filmat inteligente în intersecţii, prin care semafoarele să-şi schimbe automat culoarea, în funcţie de aglomeraţie.

Legea care schimbă Codul Rutier! Autobuzele ar putea primi drept să circule prin zone interzise șoferilor Galerie
Autobuze noi

Peste un milion de maşini tranzitează zilnic Capitala. Încă pe atât sunt înmatriculate în Bucureşti şi Ilfov. Un haos prin care cu greu îşi fac loc şi cele 1.100 de autobuze de transport public. Aşa că autorităţile vor să le pună pe şine.

Acest sistem identifică şi contorizează maşinile care circulă printr-o intersecţie. Apoi, toate aceste date sunt transmise către centrul de management al traficului, care ajustează dinamic timpii semaforici. Adică, decid dacă un semafor stă mai mult pe culoarea verde pe sensul aglomerat.

Şi la intersecțiile străzilor 11 Iunie cu Bulevardul Regina Maria, Calea Moșilor cu Strada Hristo Botev şi Calea Moșilor cu Strada Doctor Paleologu au fost montate deja noile camere pentru detecţia şi managementul traficului.

Neoficial, reprezentanţii Primăriei Capitalei spun că, în cazul în care soft-ul o va permite, aceste camere ar putea fi folosite şi pentru identificarea celor care circulă fără vignetă. Noile camerele au o acurateţe de până la 95% faţă de 86% cât aveau cele instalate încă din 2008.

Cum să-ți vinzi cât mai repede posibil mașina... Piaţa auto din UE în trimestrul al treilea: Maşinile diesel noi, minus 14,1%, cele electrice plus 51,8%...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x