Antena Căutare

BDT Cars, primul faliment rasunator in domeniul auto romanesc

Pana nu de mult, BDT era unul dintre cei mai mari dealeri de masini din estul Europei. In timpul procedurii de insolventa societatea si-a schimbat denumirea pentru a nu alarma creditorii. Lucrurile nu stau la fel fata de clienti.

Compania BDT Cars se afla in fali­ment dupa ce Tribunalul Bucuresti a admis cererea privind insolventa socie­tatii si a desemnat ca lichidator pe Valrom Consult IPURL.

Actionariatul societatii este format din Stefan Simion cu 33%, Mirela Simion cu 19%, Nicolae Varciu cu 25% si Tellu Striinu cu 23%, iar in anul 2009 a raportat pierderi de 1.168.924 de lei la o cifra de afaceri de 27.490.474 de lei, cu un numar mediu de 110 angajati.

Socie­tatea se afla in procedura de faliment de la data de 22 februarie 2011, fiind deschis dosarul cu numarul 13.039, dupa ce bilan­turile contabile au relevat pierderi consis­tente. Urmatorul termen a fost stabilit de instanta in luna septembrie 2011.

„In temeiul art. 32 alin. 1 din Legea nr. 85/2006 privind procedura insolventei, deschide procedura generala impotriva debitorului. Da dispozitie tuturor bancilor la care debitorul are disponibil in conturi sa nu dispuna de acestea fara un ordin al judecatorului sindic sau al adminis­tra­torului judiciar, obligatia de instiinþare a bancilor revenindu-i administratorului judiciar.

Fixeaza urmatoarele termene limita: a) termenul limita de depunere, de catre creditori, a opozitiilor la sentinta de deschidere a procedurii - 10 zile de la noti­ficare; b) termenul limita pentru inre­gistrarea cererii de admitere a creantelor asupra averii debitorului - 10.05.2011; c) termenul de verificare a creantelor, de intoc­mire, afisare si comunicare a tabe­lului preliminar de creante - 31.05.2011; d) termenul de definitivare a tabelului creantelor - 16.06.2011; e) data primei sedin­te a adunarii generale a creditorilor - 6.06.2011. Numeste administrator judi­ciar pe Valrom Consult IPURL (prin Vale­ria Dragoi - n.r.) care va indeplini atribu­tiile prevazute de art. 20 din lege, cu o remuneratie de 2.500 de lei din averea de­bitorului.

Pune in vedere adminis­tratorului judiciar indeplinirea forma­litatilor privind mentionarea la Registrul Comerþului a reprezentantilor perma­nenþi ai sai", se arata in solutia data de Tribunalul Bucuresti la data de 24 martie 2011.

Datorii vechi si noi

In listele ANAF referitoare la com­paniile care au datorii la buget, societatea BDT Cars figureaza cu cerere de com­pensare pentru suma de 3,4 milioane de lei la inceputul anului 2011, cea mai mare parte a datoriei se refera la impozite pe profit si pe salarii, 2.716.298 de lei, dintre care peste 1 milion reprezinta penalitati si majorari.

In 25 martie 2011 societatea si-a schimbat denumirea in Automotive Trading International, cu aceeasi struc­tura a actionariatului, si cu trei puncte de lucru, in Popesti Leordeni, in Bulevardul Metalurgiei si pe Bulevardul Preciziei in Bucuresti.

De la infiintare si pana in prezent, datoriile societatii au crescut constant de la 9 milioane de lei in 2007 la 31,9 milioane de lei in 2008. Un an mai tarziu, suma a ajuns la 38,7 milioane de lei. Directorul de marketing al BDT, Vlad Ionescu, nu a transmis punctul de vedere al societatii referitor la modul in care va afecta falimentul clientii existenti, cat si celelalte companii ale grupului. Ne-a invitat insa la un drive-test cu „noile masini".

Tot articolul, in Financiarul

Renault Twizy, cea mai ieftina masina electrica! Poate fi comandata online!... Record de consum: 2.006 kilometri cu un plin de motorina...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x