Anunțul de ULTIMĂ ORĂ ce-i vizează pe șoferi! Benzina şi motorina s-ar putea ieftini până la finalul anului

Veste bună pentru şoferi. Preţul carburanţilor la pompă ar putea să scadă, pentru că Guvernul ia în calcul eliminarea supraaccizei.

Veste bună pentru şoferi. Preţul carburanţilor la pompă ar putea să scadă, pentru că Guvernul ia în calcul eliminarea supraaccizei. Astfel, benzina şi motorina s-ar ieftini cu aproximativ 32 de bani pe litru. Anunţul vine de la ministrul Finanţelor, după fix un an de la reintoducerea acestei suprataxe.

Până la finalul anului, benzina şi motorina s-ar putea ieftini. În Guvern se discută tot mai intens despre eliminarea supraacizei la carburanţi, iar la Ministerul Finanţelor se fac calcule pentru un astfel de proiect.

În prezent, la pompă, un litru de motorină costă 6 lei și 90 de bani, în vreme ce unul de benzină constă 5 lei și 88 de bani. Dacă se va elimina supraacciza, atunci vom plăti pentru un litru de motorină 5 lei și 77 de bani, în timp ce pentru un litru de benzină vom plăti 5 lei și 56 de bani.

În prezent, preţurile la pompă sunt cele mai mari din ultimii patru ani. Asta în condiţiile în care, anul trecut, în toamnă, un litru de motorină costa 4 lei şi 60 de bani. Scumpirea a venit tocmai după introducerea actualei supraaccize.

Tot aseară, Ministrul Finanţelor a anunţat că mult aşteptata amnistie fiscală va fi redenumită restructurare financiară. Această măsură se va aplica atât companiilor private, cât și celor publice, dar şi personalor fizice care au datorii la stat. Atenţie, însă: nimeni nu va fi scutit complet de restanţe.


Ultimele știri