Live acum
Prime Time 20:45Observator - Editie Speciala

Vești proaste pentru sute de mii de români care au mașini pe BENZINĂ și pe MOTORINĂ! Se schimbă totul de la 1 ianuarie 2019

Începutul anului 2019 aduce vești proaste pentru proprietarii de mașini pe motorină și pe benzină, întrucât se anunță noi scumpiri. 

Începutul anului 2019 aduce vești proaste pentru proprietarii de mașini pe motorină și pe benzină, întrucât se anunță noi scumpiri.

Astfel, conform unei decizii luate de Guvern, carburanții se vor scumpi cu cel puțin zece bani pe litru. Totul se va întâmpla de 1 ianuarie 2019, când va crește componenta bio.

Conform hotărârii luate de Guvern, începând de la 1 ianuarie 2019, România va impune carburanţi cu un conţinut ridicat de biocombustibil, măsură ce trebuia să intre în vigoare încă de la începutul acestui an, dar care a fost amânată. De atunci, benzina va trebui să conţină bioetanol în proporţie de 8%, faţă de 4,5% cât este acum, iar motorina 6,5% biodiesel, faţă de 5% cât este acum.

În ciuda faptului că România a amânat cu un an introducerea acestei prevederi, de la 1 ianuarie 2019 acest lucru nu se va mai întâmpla, astfel că noile praguri vor intra în vigoare.

Amânarea nu prea mai este posibilă şi din cauza faptului că împotriva României şi a altor opt state membre Comisia Europeană a demerat procedurile de infringement pentru că nu au transpus în legislaţia naţională directiva europeană privind calitatea benzinei şi motorinei.

Recomandari