Antena Căutare

Blindat: Land Rover Discovery 4, pregatit de Apocalipsa

Unora dintre noi le place sa traiasca totul la maximum, sa simta putin fior de fiecare data cand fac ceva care putea fi doar banal. De ce sa mergi la piscina, pur si simplu, cand poti sa arunci cativa piranha in bazin, inainte sa te arunci de pe trambulina? De ce sa te dai cu un snowboard ca toto ceilalti, cand poti sa intri cu el pe un teren minat? In aceeasi linie, Land Rover s-a gandit la cei care nu pot sa se bucure de SUV-ul lor, decat daca stiu ca pot ajunge oricand in raza de actiune a teroristilor, fara sa pateasca nimic. Noul Discovery 4 in varianta blindata este aici si e gata de misiuni dificile, in Orientul Mijlociu sau in cartierele rau famate ale Braziliei.

Nimic din ce vei gasi la exterior nu te va pune in garda, cu privire la noua misiune pe care o are de indeplinit Disco 4. Doar flash-urile LED-urilor albastre, de sub grila, par sa spuna un rastit: "Da-te la o parte!".

Adevaratele eforturi pe care le-u depus englezii pentru ceva mai multa protectie se vor vedea sub caroserie. Si ne putem da seama cat serios s-au pus inginerii pe treaba, judecand dupa greutatea pe care o are acum masina: 3550 de kg.

Dezvoltat impreuna cu expertii de la Centigon, Discovery 4 blindat are scuturi balistice din otel montate in panourile protierelor si poate tine piept exploziei a 15 kg de TNT. Sub sasiu, vor putea fi detonate lejer doua grenade, pentru ca pasagerii nu vor simti mare lucru.

Pentru ca plimbarea printre minele anti-tanc sa fie o adevarata placere, masina a primit o noua suspensie pneumatica, iar amortizoarele, barele anti-ruliu si franele sunt ajustate noilor solicitari.

Pneurile run-flat vor rade de gloantele teroristilor, iar sistemul Terrain Response va fi si el la datorie, la fel ca pana acum. Discovery 4 in varianta blindata va putea primi la bord o incarcatura maxima de 500 de kg, iar pentru ca toata distractia sa fie, in cele din urma, sigura, motorul LR-V8 de 5,0 litri si 375 CP, va pune la pamant 510 Nm, in incercarea de a-l arunca pe Discovery catre 100 de km/h in doar 10,6 secunde.

Vacanta in Irak poate incepe, dar nu-ti uita CD-urile preferate acasa. Grenadele au prostul obicei de a face zgomot.

Sursa: Top Gear

VIDEO! "Epoca de Aur": Dacia, regina industriei romanesti... Taxa de auto creste cu pana la 50% din ianuarie. Vezi noile valori!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x