Antena Căutare

BMW cu vant din pupa - Yachting offshore

BMW Romania a incheiat un parteneriat strategic cu Yacht Club Romania, principalul club de yachting offshore din Romania, ce vizeaza promovarea performantei in cadrul unui sport unic in Marea Neagra - yachting-ul offshore. Parteneriatul cuprinde realizarea celei de-a treia editii a Campionatului BMW de Yachting Offshore al Romaniei, campionat care include BMW Black Sea International Regatta si finala campionatului – Regata BMW Romania.

Daca pe sosea bavarezii impresioneaza prin cocteilul de performante, consum redus si ecologie, afisat de motoarele sale aspirate, turbo sau bi-turbo inscrise in "programul" EfficientDynamics, BMW Romania vrea sa demonstreze ca placerea condusului nu se termina o data cu asfaltul si ca poate merge mai departe, cu puterea vantului, yachting-ul presupunand efort, calitati si performante deosebite, valori ce se regasec pe deplin in spiritul BMW.

Prin urmare, a treia editie a Campionatului de Yachting Offshore al Romaniei BMW, initiat in 2008 de catre Yacht Club Romania, va cuprinde patru competitii: BMW Black Sea International Regatta, Regatta Nautic Life Beneteau, Regatta Callatis si finala campionatului, Regata BMW Romania. Toate etapele campionatului fac parte din Calendarul Oficial al ISAF (International Sailing Federation) 2011.

Campionatul se va desfasura in sistemul de rating IRC International, utilizat in cadrul celor mai importante competitii de yachting offshore la nivel mondial.

Prima etapa a Campionatului BMW de Yachting Offshore al Romaniei, BMW Black Sea International Regatta, va incepe pe 18 mai, la Mangalia. Este singura competitie de yachting offshore din Marea Neagra care se desfasoara intre doua tari (Romania si Bulgaria) si la care participa echipaje din Romania, Bulgaria, Ucraina si Turcia.

Juriul international si comitetul de cursa vor fi compuse din reprezentanti ai Romaniei, Bulgariei, Ucrainei, Greciei si Frantei. Serviciul de prognoza meteo dedicat va fi asigurat de catre Weather Routing Inc. US, companie care ofera servicii meteo pentru cele mai importante competitii de yachting la nivel mondial.

Parteneriatul strategic dintre BMW Group Romania si Yacht Club nu se limiteaza doar la teritoriul tarii noastre. In 2012 este programat, la initiativa Yacht Club Romania, primul Campionat de Yachting Offshore al Marii Negre - "Black Sea Offshore Yachting Championship", in colaborare cu cluburile partenere din Bulgaria, Turcia, Ucraina si Rusia.

BMW are o traditie bogata in implicarea in yachting. In 2010 echipajul BMW Oracle Racing a inregistrat prima victorie in cea mai prestigioasa cursa de yachting la nivel mondial, Americas' Cup.

Cu o traditie bogata, BMW Sailing Cup este una dintre cele mai importante competitii de sailing pentru amatori. Castigatorii campionatelor nationale BMW Sailing Cup din Germania, Italia, Portugalia si Noua Zeelanda se intalnesc in finala internationala. Dupa ce anul trecut aceasta s-a desfasurat in Noua Zeelanda, pentru 2011 aceasta este programata sa revina in Europa.

Tuning: Mercedes SLS AMG by FAB Design... Mercedes E63 AMG are o jucarie noua...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x