Antena Căutare

BMW: "i", de la electric!

BMW Motor AG. a deschis astazi un nou capitol in cartea sa de istorie, prezentand "i", noul sau brand sub care vor fi comercializare viitoarele sale modele electrice. Prima bavareza ce va inaugura acronimul pe capota va fi i3, o citadina derivata din conceptul MegaCity.

Potrivit oficialilor BMW, mai nou, "i" vine de la inovatie si nu de la injectie de benzina, ca pana acum. Acesta esta insa trendul actual, viitorul apartinand masinilor electrice.

Totusi, pentru a inlatura pericolul de confuzie, BMW-urile electrice vor purta "i"-ul in fata cifrei, in timp ce benzinarele vor continua sa foloseasca litera pe post de sufix.

Totul a inceput, in 2007, cu "i-Drive", interfata pentru comanda diferitelor sisteme si gadget-uri de la bordul Seriei 7. Apoi, sistemul a fost imbunatatit si raspandit in intreaga gama. Iar acum, dupa "exercitiile" numite MINI E si BMW ActiveE, "i" a capatat valenta de sub-brand independent.

Potrivit BMW, i3 va fi urmat pana la sfarsitul anului de i8, versiunea de strada a conceptului Vision EfficientDynamics care a socat lumea auto in 2009, la Salonul Auto de la Frankfurt.

VIDEO! Rally pe zapada si gheata, la Cavnic... Verdict Top Gear: Audi A7 Sportback...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x