Antena Căutare

BMW Seria 2 cabriolet - Reîncarnarea "pisicii"

Nu mulți cred în mitul reîncarnării, dar, când există elemente izbitor de asemănătoare, parcă, te bate gândul. "Pisica" în două uși, BMW-ul Seria 3 E36 (1992 - 1999) coupé/cabrio, avea, de exemplu, o lungime de 4.432 mm. Iar M3-ul scotea 321 CP dintr-un superb motor aspirat, cu șase cilindri în linie, de 3.2 litri. Acum, Seria 3 coupé și cabrio a dispărut, transformându-se în Seria 4. Dar a apărut "prâslea". Și, coincidență sau nu, BMW Seria 2 cabriolet/coupé (F22) are exact 4.432 mm lungime, iar M235i-ul, cu al său TwinPower Turbo de 3.0 litri, tot cu șase cilindri în linie, se laudă cu 326 CP. Mai mult, design-ul Seriei 2 a fost "felinizat", detașându-se clar de Seria 1.

Nu mulți cred în mitul reîncarnării, dar, când există elemente izbitor de asemănătoare, parcă, te bate gândul. "Pisica" în două uși, BMW-ul Seria 3 E36 (1992 - 1999) coupé/cabrio, avea, de exemplu, o lungime de 4.432 mm. Iar M3-ul scotea 321 CP dintr-un superb motor aspirat, cu șase cilindri în linie, de 3.2 litri. Acum, Seria 3 coupé și cabrio a dispărut, transformându-se în Seria 4. Dar a apărut "prâslea". Și, coincidență sau nu, BMW Seria 2 cabriolet/coupé (F22) are exact 4.432 mm lungime, iar M235i-ul, cu al său TwinPower Turbo de 3.0 litri, tot cu șase cilindri în linie, se laudă cu 326 CP. Mai mult, design-ul Seriei 2 a fost "felinizat", detașându-se clar de Seria 1.

BMW Seria 2 cabriolet este o prezenţă cu adevărat deosebită în segmentul premium compact, combinând atributele sportive BMW cu o linie elegantă şi extrovertită. Designul exterior, dezvoltat în paralel cu cel al modelului BMW Seria 2 coupé, poartă particularităţile caracteristice unui BMW cabriolet şi, totodată, realizează o diferenţiere vizuală faţă de modelele compacte ale Seriei 1. Liniile extinse cu eleganţă, silueta plată, cu o linie a profilului arcuită, tensionată, pasajele puternic sculptate ale roţilor spate - un indiciu clar al configuraţiei cu tracţiune spate - sunt principalele caracteristici ale designului exterior pentru noul BMW Seria 2 cabriolet. Iese în evidenţă şi linia joasă a portbagajului, remarcabilă pentru un model decapotabil.

Comparativ cu modelul anterior, BMW Seria 1 cabriolet, Seria 2 cabrio a crescut în dimensiuni. Lungimea are un plus de 72 de milimetri, ajungând la 4.432 mm, lăţimea s-a extins cu 26 mm (1.774 milimetri), ampatamentul beneficiază de un plus de 30 de milimetri (2.690 milimetri), ecartamentul faţă de 41 mm (1.521 milimetri), iar ecartamentul spate de 43 mm (1.556 milimetri). Şi specificaţiile interiorului s-au îmbunătăţit: confort optimizat la intrarea/ieşirea pasagerilor din spate, volum mărit al portbagajului cu 30 de litri când acoperişul este închis - capacitatea maximă este de 335 de litri -, respectiv de 20 de litri când automobilul este decapotat (280 de litri). În plus, partea din spate este mai lată cu 35 de milimetri în comparaţie cu modelul anterior. Spătarul scaunelor din spate poate fi rabatat cu ajutorul unui levier din portbagaj, iar lăţimea compartimentului a crescut cu 150 de milimetri, la 450 mm, iar înălţimea cu 28 mm, la 246 mm.

Interior "boat deck"

Interiorul Seriei 2 cabrio continuă să aibă aspectul specific decapotabilelor BMW - "boat deck" - datorită liniei umerilor, cu o cursivitate armonioasă, şi compartimentului pentru soft top, alături de structura de protecţie în caz de răsturnare, ascunsă după tetierele spate. Cockpit-ul orientat spre conducător nu lipsește, iar constructorul a pus din nou accentul pe detalii și calitate: consola centrală cu suprafeţe de culoare negru lucios în jurul butoanelor de control pentru radio şi aer condiţionat, contururi cromate pentru prizele de aer şi afişaj cu design exclusiv pentru aerul condiţionat cu caractere albe pe fundal negru.

TwinPower Turbo, pentru toată lumea

Seria 2 cabriolet se mândreşte cu o dinamică superioară şi o eficienţă maximă. Motoarele pe benzină, cu patru cilindri, cu tehnologie BMW TwinPower Turbo echipează modelele BMW 228i Cabriolet (180 kW/245 CP) şi BMW 220i Cabriolet (135 kW/184 CP), în timp ce singura versiune diesel este 220d cabriolet, echipată cu motor cu patru cilindri din noua gamă de propulsoare BMW, cu tehnologie TwinPower Turbo (140 kW/190 CP). Pe lângă transmisia standard - manuală, cu şase trepte -, toate variantele modelului pot fi echipate opţional cu transmisia automată Steptronic cu opt trepte.

Vârful de gamă BMW M235i Cabriolet reprezintă un nou reper în ceea ce priveşte agilitatea, precizia şi emoţia în acest segment - toate acestea datorită motorului de 3,0 litri, cu şase cilindri dispuşi în linie, cu tehnologie M Performance TwinPower Turbo, care dezvoltă 240 kW/326 CP. Un aport au şi componentele şasiului cu reglaj specific M, dotările optimizate aerodinamic ale caroseriei, designul individual al cockpitului şi transmisia sport Steptronic cu opt trepte.

Modelele din gama BMW Seria 2 Cabriolet dispun standard de numeroase tehnologii BMW EfficientDynamics: elementele aerodinamice Air Curtains, funcţie Auto Start Stop în combinaţie atât cu transmisia manuală, cât şi cu cea automată, mod ECO PRO activat prin intermediul comutatorului Driving Experience Control (disponibil standard), care include funcţie "coasting" (mers liber, cu decuplarea automată a motorului de la transmisie la ridicarea acceleraţiei) în combinaţie cu transmisia automată.

Piele cu protecție solară

Echiparea standard include acoperiş operat electric şi izolat acustic, radio BMW Professional cu sistem de operare iDrive cu display central în design flatscreen, control automat al aerului condiţionat cu mod cabriolet. Printre dotările opţionale se numără tapiţeria cu piele cu tehnologie SunReflective pentru reducerea încălzirii suprafeţei la contactul direct cu soarele, cea mai nouă generaţie a sistemului de navigaţie Professional care include controler tactil. În plus, acesta este primul model care poate primi, opţional, actualizări "over-the-air" ale datelor de navigaţie prin intermediul cardului SIM integrat în automobil.

Nu putea lipsi gama vastă de sisteme de asistare a conducătorului şi de servicii de mobilitate din portofoliul BMW ConnectedDrive: asistare a fazei lungi cu efect antiorbire, faruri adaptive, asistare la parcare, cameră pentru mers înapoi, Driving Assistant, Speed Limit Info (informaţii privind limita de viteză) cu afişare No Passing Info (informaţie privind interdicţia de depăşire), sistem tempomat cu funcţie de frânare, integrare extinsă a terminalelor smartphone şi a playerelor muzicale, Real Time Traffic Information (informaţii în timp real despre trafic), Online Entertainment, funcţionalitate extinsă oferită de aplicaţii pentru servicii bazate pe internet precum Facebook şi Twitter.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x