Antena Căutare

Boc: Cresterea pretului la carburanti nu se poate justifica prin povara fiscala impusa de stat

Cresterea pretului la carburanti nu se poate justifica prin povara fiscala impusa de stat prin taxele percepute companiilor petroliere, a declarat, astazi, in Guvern, premierul Emil Boc.

Premierul a cerut Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) sa initieze inspectia fiscala generala in cazul companiilor petroliere, precum si Consiliului Concurentei sa efectueze verificari suplimentare pentru identificarea eventualelor cazuri de monopol.

"Solicit ANAF declansarea inspectiilor fiscale generale la societatile in cauza, pentru a vedea daca veniturile realizate din cresterea preturilor la combustibili sunt respectate in profiturile fimelor si, implicit, in impozite si taxe platite la bugetul de stat. De asemenea, solicit Consiliului Concurentei o analiza suplimentara, pentru a observa daca a existat sau nu o practica de monopol, avand in vedere faptul ca, practic, concomitent, toate societatile din domeniu au majorat in acelasi procent pretul carburantilor. Astept aceasta analiza pentru a vedea, din perspectiva Guevrnului si in limita atributiilor pe care le are, alte solutii pe care le putem avea in vedere", a spus Boc.

El a multumit totodata ANAF pentru verificarile efectuate in cazul companiilor petroliere.

Sursa: Jurnalul National

Articolul continuă după reclamă
Mercedes lanseaza un Smart ciocolatiu, de Ziua Indragostitilor... Aviz vitezomanilor: Vezi localitatile unde limita a crescut de la 50 la 70 km/h!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Super Neatza, 19 iulie 2024. Cum să gestionezi timpul pentru a avea un stil de viață sănătos
Super Neatza, 19 iulie 2024. Cum să gestionezi timpul pentru a avea un stil de viață sănătos Vineri, 19.07.2024, 09:55
Ai sport în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x