Antena Căutare

BURSA SAB 2018 a fost câștigată de studenții de la Politehnică

ECOSTAR România a realizat primul monopost electric de stradă din lume și a câștigat marele premiu de 10 000 de lei

ECOSTAR România a realizat primul monopost electric de stradă din lume și a câștigat marele premiu de 10 000 de lei

Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României și Salonul Auto București&Accesorii au premiat, sâmbătă 20 octombrie, câștigătorul ediției a V-a a Concursului de Idei Inovative pentru Industria Automobilelor, Bursa SAB – ”Propulsăm viitorul”. Concursul a fost câștigat de echipa ECOSTAR România, formată din 7 studenți de la Facultatea de Inginerie Aerospațială - Universitatea Politehnică din București. Tema ediției din acest an a fost ”ECO-mobilitate. Ecologic. Competitiv. Original”.

Proiectul câștigător este Monopostul ECOSTAR-JUSTIN, un autovehicul menit să revoluționeze mobilitatea în orașele mari. ECOSTAR România a realizat primul monospot electric de stradă low-cost din lume, cu cele mai noi tehnologii din punct de vedere al automatizării și al siguranței, care are ca scop reducerea poluării și a traficului din orașele aglomerate.

Produsul este nou atât prin natura unui design aparte, menit să reducă forța de rezistență la înaintare cât și prin tehnologia de ultimă generație folosită la realizarea acestuia. Proiectul promite înglobarea tehnologiilor inovative din domeniul mecanic, electric, IT, printare 3D. Principalul obiectiv al echipei ECOSTAR România este acela de a realiza o mașină electrică, sigură, rapidă și inteligentă.

Peste 30 de proiecte au fost înscrise în concurs, respectând tema ediției. Au fost acceptate propuneri pentru orice tip de vehicul motorizat sau terestru, echipament sau componentă care ar putea schimba viitorul transportului autonom.

Printre cele mai interesante proiecte înscrise de tinerii inovatori, dar și de inventatori recunoscuți deja pe plan național și internațional, se numără:

  • RTiL- real time intuitive lamp, un dispozitiv destinat sigurantei rutiere, scopul principal fiind avertizarea in timp real a participantilor la trafic asupra evenimentelor si conditiilor de circulatie (lucrari, devieri, denivelari, etc.)
  • un carburator cu pulverizarea benzinei prin centrifugare
  • un dispozitiv inteligent adaptabil cu scopul de a modula dinamic fluxul de aer prin compartimentul motor al autovehiculelor rutiere în funcție de climă, SW Smart Clima Cover
  • o bicicletă electrică autonomă care utilizează energia solară ca sursă principală de alimentare, un concept inovativ propriu privind construcția de biciclete prin personalizarea arhitecturală și dimensională a componentelor: cadru, roți, ghidon, șa, pedale

Cea mai impresionantă inovație a fost răsplatită cu o bursă în valoare de 10.000 de lei, care a fost oferită în cadrul unei ceremonii oficiale, în cadrul Salonului Auto București și Accesorii, cel mai reprezentativ eveniment dedicat industiei auto din România.

Criteriile folosite în procesul de evaluare a proiectelor înscrise în concurs au fost: noutatea produsului, aplicabilitatea acestuia în viața reală, gradul de utilitate, posibilitatea de comercializare și realizare în serie, precum și existența soluțiilor de punere în practică. Aplicaţiile au fost evaluate de către o comisie formată din 3 membri, experți în domeniul auto.

Este o recunoaștere a muncii noastre, care aprinde și mai tare flacăra dorinței de reușită pe viitor. Monopostul ECOSTAR-JUSTIN este, într-adevăr, un proiect întrăzneț la care echipa noastră lucrează de mai mulți ani. Faptul că am câștigat acest premiu în an centenar trebuie să ne mobilizeze și mai mult și să ne facă mai responsabili față de ceea ce vom lăsa pentru generațiile viitoare. Îndemn toți tinerii dornici de afirmare, pasionați și dedicați inovației, să facă un pas în față, să fie puternici și să nu se dea bătuți niciodată”, a declarat Beniamin Zotescu, Președintele ECOSTAR România.

Lovitură de PROPORȚII pentru taximetriști! Și clienții vor avea de suferit GRAV de pe urma deciziei!... Încep înscrierile pentru Eco-Vouchere! Ce trebuie să faci să primești 9.000 de lei ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x