Atenție, șoferi! Când se restituie oficial taxa auto! Ce termen anunță autoritățile

 
+2 click pentru
galerie

Veste mult așteptată! Românii care au depus cereri pentru restituirea taxei auto au aflat care este termenul de returnare a banilor! 

Astfel, conform noilor reglementări, cetățenii români care au depus respectivele cereri de restituire a taxelor auto pe care le-au plătit până la data de 31 august 2018 vor primi banii înapoi până la mijlocul acestui an. 

TERMENUL DE RESTITUIRE A TAXEI AUTO

Statul returnează astfel banii pentru taxa specială, taxa pe poluare, taxa pentru emisiile poluante și timbrul de mediu, până la sfârșitul lunii iunie.

În ultima perioadă, odată cu apropierea termenului, tot mai mulți șoferi români au început să se întrebe în ce măsură termenul va fi respectat, căci data cu pricina bate la ușă. iar oamenii nu și-au pirmit banii înapoi.

CÂND SE RESTITUIE TAXA AUTO

Termenul-limită pentru restituirea taxelor auto este același pentru toate cele patru foste taxe: taxa specială, taxa pe poluare, taxa pentru emisiile poluante și timbrul de mediu.

Citește și: Restituirea taxei auto, devansată! În ce condiții își vor primi românii banii mai repede

Perioada de restituire a trei dintre taxele auto plătite (taxa specială, taxa pe poluare și taxa pentru emisiile poluante) ar fi trebuit să se încheie odată cu anul 2018, dar guvernanții au decis, prin Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 114/2018, să prelungească acest termen cu șase luni, din rațiuni economice, anunță cei de la bugetul.ro.facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI