Antena Căutare

Carburantii scumpi si frigul au umflat profitul Petrom: +65% fata de T1 2011

OMV Petrom a inregistrat in perioada ianuarie - martie un profit trimestrial record, de 1,38 miliarde lei (381 milioane euro), in crestere cu 65% fata de acelasi interval din anul precedent, si vanzari in urcare cu 21%, la 6 miliarde lei (1,3 miliarde euro).

"In primul trimestru, pretul majorat al titeiului si aprecierea dolarului fata de leu au favorizat rezultatele segmentului E&P (Explorare si Productie, n.r), dar, in acelasi timp, au influentat negativ marjele si volumele din activitatea de R&M (Rafinare si Marketing). Pe parcursul trimestrului am inregistrat un progres considerabil in cadrul proiectelor cheie de investitii si am continuat sa ne consolidam performanta operationala, datorita masurilor de management strict al costurilor (...) Conditiile meteo extreme din primele doua luni au cauzat unele intreruperi de ordin tehnic, ce au afectat, intr-o oarecare masura, nivelul productiei din E&P si au influentat negativ vanzarile din marketing. Cu toate acestea, iarna severa a determinat cresterea volumului vanzarilor de gaze si, in plus, am inregistrat marje imbunatatite, in special la gazele extrase din depozite", a declarat intr-un comunicat directorul general al Petrom, Mariana Gheorghe.

Investitiile din perioada ianuarie-martie au cumulat 1,14 miliarde lei (263 milioane euro), valoare cu 81% mai mare fata de nivelul raportat din intervalul similar al anului trecut, de 633 milioane lei.

La finalul lunii martie, datoriile nete ale grupului insumau 1,3 miliarde lei, fiind cu 44% mai reduse fata de cele inregistrate in primul trimestru din 2011, de 2,34 miliarde lei.

Grupul Petrom a vandut in primele trei luni 1,14 milioane tone de produse rafinate, cu 2% mai putin comparativ cu 1,16 milioane tone in perioada similara a anului 2011, din cauza conditiilor meteo nefavorabile.

La sfarsitul primului trimestru grupul Petrom avea 792 de benzinarii, fata de 794 in primele trei luni ale anului trecut.

Prin noul facelift, Linea primeste un plus de eleganta... Mustang se europenizeaza...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x