Antena Căutare

Care sunt cele mai potrivite anvelope agricole

În agricultură, cel mai important criteriu după care se cumpără cauciucurile agricole este tracţiunea bună şi, evident, ca în orice altă achiziţie, raportul calitate-preţ.

În agricultură, cel mai important criteriu după care se cumpără cauciucurile agricole este tracţiunea bună şi, evident, ca în orice altă achiziţie, raportul calitate-preţ.

Totuși, cele mai bune anvelope agricole sunt cele care punctează foarte bine la capitolul performanță. Iată câteva criterii:

Protejează solul

Modernizarea tehnologiei şi creşterea interesului pentru protecţia mediului înconjurător au permis efectuarea investiţiilor necesare în domeniul cercetării astfel încât, în prezent, putem utiliza anvelope agricole ale căror proprietăţi constructive permit transportarea unor cantităţi mari de produse pe terenurile agricole cu utilaje echipate cu cauciucuri care funcţionează la presiuni mai scăzute şi viteze mai mari, menţinând astfel un nivel scăzut al compactării solului.

Un sol cu un grad de compactare crescut îngreunează creşterea plantei si atragerea apei si a nutrienţilor necesari de către aceasta, pe când un sol cu un grad scăzut de compactare este, conform studiilor, unul propice pentru plante, întrucât procesul de reţinere a apei si a nutrienţilor este mult mai facil.

Această calitate este de asemenea importantă şi în cazul utilizării unor utilaje de stropit atât pentru protecţia solului, cât şi pentru cea a recoltelor, în cazul în care stropirea se face de la sol, pe durata creşterii acestora;

Nivel crescut al productivităţii

Este important ca anvelopele agricole sa ofere un nivel crescut al productivităţii prin posibilitatea de a le exploata la presiuni scăzute, permiţând totodată o funcţionare optimă atât pe suprafaţa agricolă, cât şi pe căi de rulare asfaltate. Cu cât cauciucul este mai lat, cu atât mai mare este volumul de aer utilizat, ceea ce oferă posbilitatea exploatării acestora la presiuni mai scăzute şi a afecta solul lucrat la un nivel cât mai scăzut;

Performanţe ridicate pe terenul agricol și în afara lui

În condiţiile în care agricultura intensivă tinde să capete noi valenţe şi în ţara noastră, un utilaj poate petrece, în medie, jumătate din timp în afara terenului agricol, adică pe alt tip de sol decât cel pentru care a fost destinat (în drumurile către silozuri, în deplasările dintre terenuri etc.). Pentru aceasta, specialiştii au dezvoltat diverse modele pentru proeminenţele de la suprafaţa cauciucurilor, care, în funcţie de specificul activităţii derulate pot oferi tracţiune îmbunătăţită pe multiple tipuri de soluri (acoperite de de iarbă, de apă etc.), precum şi o stabilitate îmbunătăţită pe calea de rulare, indiferent de viteză.

Siguranţă şi protecţie

Anvelopele agricole pot fi utilizate pentru o gamă largă de utilaje, care pot fi exploatate într-o multitudine de areale şi condiţii. Anvelopele industriale moderne sunt făcute să asigure siguranţă prin calităţi precum rezistenţa ridicată la uzură, la diferite condiţii de mediu şi la diferite suprafeţe de rulare. Astfel, acestea furnizează protecţie îmbunătăţită la înţepare, tăiere şi uzură prematură datorată condiţiilor meteo.

Utilajele din ziua de azi devin din ce în ce mai puternice şi cu capacitate de lucru mai ridicată. Această evoluție a făcut necesară îmbunătăţirea tehnologiei de fabricaţie a anvelopelor şi a materialelor utilizate pentru confecţionarea acestora.

Cu atât de multe aspecte de luat în calcul, alegerea unei anvelope potrivite poate fi o sarcină dificilă. Sfatul cel mai potrivit este să vă documentaţi cu atenţie anterior achiziţiei. Dacă aveţi experienţe anterioare cu o anumită marcă de anvelope, cel mai bine este să ţineţi cont de acestea. Dacă sunteţi încă la început de drum, solicitaţi părerea unui specialist, care, după ce va asculta cu atenţie care sunt cerinţele dumneavoastră, vă va face o ofertă personalizată în funcţie de nevoi. Sfatul unui specialist poate fi nepreţuit!

În concluzie, recomandăm acele anvelope agricole care îndeplinesc cât mai multe din criteriile prezentate mai sus şi care se mulează cât mai eficient pe nevoile dumneavoastră.

Sursa foto: https://pixabay.com/en/fendt-tractor-machine-wheel-earth-3369617/

De ce este importantă echiparea utilajelor cu anvelope de calitate... Veste REA pentru şoferii vitezomani! Nici nu mai ai timp să reacţionezi. Cum te prind acum poliţiştii de la Rutieră...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x