Antena Căutare

Cât costă cea mai scumpă mașină din lume?

Cea mai scumpă maşină din lume, Bugatti Centodieci va costa nouă milioane de dolari. Vor fi fabricate doar 10 prototipuri, acestea fiind deja vândute.

Cea mai scumpă maşină din lume, Bugatti Centodieci va costa nouă milioane de dolari. Vor fi fabricate doar 10 prototipuri, acestea fiind deja vândute.

Modelul este un omagiu pentru modelul Bugatti EB110 din anii 90. Centodieci înseamnă 110 în italiană. Modelul EB 110 a fost construit în nodrul Italiei, nu departe de fabricile Lamborghini, Ferrari și maserati. A fost o încercare de a revitaliza brandul Bugatti, care se afla în declic din 1950.

Acel model a fost un eșec din punct de vedere al afacerii, însă mașina creată atunci este și astăzi considerată una dintre cele mai grozave supermașini construite vreodată. Prototipul pentru EB110 a fost creat de Carlo Gandini, cel care a desenat și Lamborghini Countach.

Volkswagen Group a cumpărat Bugatti în 1998 și contruiește în Franța mașini rapide pentru cei mai bogați oameni din lume.

Modelul Centodieci este cea mai nouă încercare a Bugatti de a penetra piața.

sursă: Gazeta de Sud

Topul autoutilitarelor Mercedes-Benz... Bugatti a lansat un model de maşină într-un singur exemplar. Centodeci atinge 100 de kilometri pe oră în doar 2,4 secund...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x