Se schimbă totul! Cât costă polițele RCA! Noile prețuri aduc schimbări majore pentru șoferi

Schimbarea momentului pentru șoferii din România, după ce prețul polițelor RCA a crescut! Cât vor scoate românii din buzunare?

A crescut prețul RCA

Schimbarea momentului pentru șoferii din România, după ce prețul polițelor RCA a crescut! Cât vor scoate românii din buzunare?

Au crescut tarifele pentru poliţele RCA, dar nu pentru toţi şoferii. Cei care au de câştigat sunt tinerii sub 30 de ani, firmele şi românii care conduc maşini cu mulţi cai putere. Toţi vor economisi şi zeci de lei pe an. În schimb, vor plăti mai mult şoferii de peste 30 de ani, cu autoturisme nu foarte puternice.

Cele mai mari creşteri ale poliţelor RCA sunt pentru şoferii trecuţi de 31 de ani, care conduc maşini cu o capacitate cilindrică medie.

Pentru maşinile cu o capacitate cilindrică între 1.200 şi 1.400 de centimetri cubi, avantajaţi sunt şoferii care nu au împlinit încă 31 de ani.

Tariful RCA de referinţă este cu 14 lei mai mic acum, faţă de luna februarie 2018. Pentru toate celelalte categorii de vârstă, se va plăti mai mult cu sume între 36 şi 53 de lei.

Diferenţe şi mai mari sunt tocmai în cazul maşinilor cel mai des întâlnite, cele cu o capacitate cilindrică între 1.400 şi 1.600 de centimetri cubi.

Şoferii de peste 31 de ani vor plăti în plus sume cuprinse între 45 şi 64 de lei.

Din nou, avantajaţi sunt cei foarte tineri. Între 18 şi 30 de ani. Care, în loc de 1.065 de lei, au referinţă de 1.049 lei. Dar ei, oricum, se află în categoria prevăzută cu cele mai mari tarife.

Cel mai mult câştigă, de fapt, societăţile. care vor plăti asigurările cu 5% mai puţin. Tariful de referinţă scade de la 1.740 de lei la 1.660 lei.

Ultimele știri