Antena Căutare

Ce avantaje sau dezvantaje avem atunci cand vrem sa achizitionam o masina prin credit ori leasing

Deja masina nu mai este un lux, utilitatea sa fiind generalizata, atat in viata personala, cat si in cea profesionala. Inainte, insa, de a opta pentru una dintre solutiile de finantare prezentate in continuare, trebuie precizat ca ambele produse se supun Regulamentului 24 /2011 al Bancii Nationale, care limiteaza perioada de rambursare a imprumuturilor destinate consumului la cinci ani.

Costurile unui credit auto sunt comparabile cu ale leasingului. Pentru cele contractate in euro, DAE este cuprins intre 11,2% la BRD si 19,8% la Piraeus Bank, iar pentru imprumuturile in moneda nationala, intre 8,23% la CEC Bank si 16,22% la Piraeus Bank. Exista unele institutii care, pe timpul campaniilor promotionale, ofera gratuit asigurarea.

Clientii au posibilitatea sa ramburseze anticipat imprumutul oricand pe parcursul contractului: comisionul este de 1% pentru creditele cu dobanda fixa, daca rambursarea are loc inainte de ultimul an de contract si de 0,5% in ultimul an de contract. Nu se aplica un comision de rambursare anticipata pentru creditele cu dobanda variabila.

Citeste continuarea articolului in Income Magazine!

Foto: thinkstock

Cele mai tari 6 masini electrice... Noul Volkswagen Golf 7, prezentat in premiera mondiala la Berlin...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x