Antena Căutare

Ce buton din mașină trebuie să apeși ca să consumi mai puțină benzină și motorină. Trucul dezvăluit de specialiști

Există un buton în mașină care te poate face să consumi mai puțin combustibil. Într-un timp în care benzina și motorina costă foarte mult, acest trust se poate dovedi a fi extrem de util.

colaj foto cu butoanele unei masini si poza cu o masina la pompa de benzina Galerie
Descoperă ce buton din mașină te poate ajuta să consumi mai puțină motorină sau benzină | sursa foto: Shutterstock

Costurile de îngrijire ale unei mașini cresc de la un an la altul, așa că orice truc menit să ajute șoferii cu cheltuielile este mai mult decât binevenit. Descoperă în rândurile de mai jos care este butonul care te ajută să consumi mai puțină benzină sau motorină.

Ce buton din mașină trebuie să apeși ca să consumi mai puțină benzină și motorină. Trucul dezvăluit de specialiști

Cheltuielile cu mașina cresc parcă de la an la an, așa că orice economie este importantă pentru șoferi. O firmă care se ocupă cu reparații auto a dezvăluit de curând un truc ce te poate ajuta să consumi mai puțină benzină sau motorină.

Șoferii știu că sistemul de aer condiționat al mașinii folosește puterea motorului la mașinile diesel sau pe benzină sau bateria electrică la mașinile electrice. În cazul motoarelor cu combustie internă, folosirea aerului condiționat poate crește considerabil consumul de combustibil, căci sistemul funcționeează prin introducerea aerului de afară și răcirea lui.

Citește și: De ce ai dureri de cap de la aerul condiționat. Cu ce alte probleme te mai poți confrunta

Specialiștii au dezvăluit faptul că această metodă folosește mai mult combustibil decât varianta în care sistemul de aer condiționa folosește aerul din interiorul mașinii.

Potrivit specialiștilor de la respectiva firmă de reparații auto, mașinile au și un buton care este special conceput pentru ca șoferii să decidă ce opțiune aleg.

Citește și:

Dacă este activat, butonul de recirculare permite aerului condiționat să folosească aerul aflat în mașină pentru a-l răci. În cele mai multe dintre situații, acest buton se află lângă cele ce permit relglarea temperaturii în mașină și are desenat pe el o mașină cu o săgeată.

Dacă șoferii aleg să folosească acest buton, atunci asta îi va face să consume mai puțin combustibil, fiindcă nu există un consum atât de mare al motorului. Se pare că acest principiu se aplică și în cazul mașinilor electrice, arată cei de la mirror.co.uk.

Mai mult decât atât, la fel se aplică și în cazul procesului de încălzire, motiv pentru care specialiștii recomandă să ne îmbrăcăm mai gros pentru a putea folosi cât mai puțin opțiunea de încălzire a mașinii. Astfel vei ajunge să consumi mai puțină benzină sau motorină.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x