Antena Căutare

Ce masini cumpara romanii prin "Rabla"?

Programul „Rabla” in Romania pare sa fi luat avant in luna iunie, perioada care ar putea deveni varful de cumparari pentru acest an. Dar in noianul de autoturisme alese de romani, exista unele preferate, evident din motive obiective. Saptamana Financiara a realizat un top in care se regasesc Skoda Octavia, Chevrolet Aveo sau Ford Fusion.







Skoda Octavia 1.6 TDI
Cea mai vanduta masina a fost, potrivit datelor furnizate de importatori, Skoda Octavia, care a depasit 1.000 de unitati. A doua generatie a sedanului reprezinta o exceptie in lista noastra, fiind singurul model cu motor diesel dintre masinile preferate de romani. Echiparea Business 1.6 TDI, care conduce in vanzari, face parte din ofertele Skoda destinate programului „Rabla".
Acest motor poate fi cumparat cu preturi incepand de la 9.665 de euro (cu tot cu 3 cupoane), iar dotarile Business acopera gama de pretentii pentru o astfel de masina: patru airbaguri, climatronic dual zone si distributie spate, computer de bord, 4 geamuri electrice, oglinzi electrice, jante de aliaj de 15 inci, CD player cu Mp3 2 DIN, cu intrare AUX din cotiera. Pentru cei care vor si mai mult, motorul 1.6 TDI este disponibil si cu cutia DSG, la un pret mai mare cu aproape 2.000 de euro.

Chevrolet Aveo 1.2 SOHC
Un alt model foarte vandut in ultimele luni cu ajutorul cupoanelor a fost Chevrolet Aveo. Acesta a fost preferat in caroseria sedan, la distanta mica de Cruze, modelul din clasa superioara a acestei marci. Cea mai vanduta echipare a fost cea cu motorul 1.2 SOHC, benzina, care costa numai 5.200 de euro in oferta Remat, avand ca dotari aer conditionat, geamuri electrice fata, doua airbaguri, CD cu Mp3. Dar cel mai mare avantaj il reprezinta garantia de 5 ani, fara limita de kilometri, care poate creste foarte mult valoarea acestei masini.

VW Golf 1.4 80 CP
Volkswagen Golf este un autoturism nu doar dorit de cumparatorii romani, dar si cumparat, mai ales prin Programul „Rabla", desi pretul sau de lista nu este printre cele mai mici, cum se intampla cu multe din celelalte automobile. Versiunea de baza, cu motor 1.4 de 80 CP, este insa suficient de accesibila si asigura respectivul raport calitate/pret, desi, probabil, multi si-ar dori un motor ceva mai puternic.
Echiparea speciala oferita de importator se numeste Edition si are un pret de pornire de 10.360 de euro. Dotarile sale includ aer conditionat, 5 airbaguri (inclusiv pentru genunchi sofer), ESP si asistent de urcare in panta, jante aliaj, oglinzi si geamuri electrice, CD player cu Mp3, tempomat. Volkswagen Golf a fost urmata in vanzari, la mica distanta, de celalalt model de volum al marcii, Polo, echipat cu acelasi motor.

Ford Fusion 1.4 Duratec
Ford Fusion reprezinta un autoturism aparte pentru multi dintre romani, acestia identificand in monovolumul de clasa mica al celor de la Ford un vehicul cu multiple utilizari. Motorul 1.4 Duratec, benzina, de 80 CP, si garda la sol ceva mai ridicata sunt doar cateva dintre trasaturile apreciate, care au inclinat balanta in cele din urma in favoarea acestui model aflat la concurenta cu Fo-cus in preferintele cumparatorilor.
Dotarile echiparii care beneficiaza de oferta Ford includ aer conditionat, radio CD, faruri de ceata, iar pretul de pornire este de 7.190 de euro, cu vouchere.

Opel Corsa 1.2 Twinport Ecotec
De la producatorul german Opel, cel mai vandut model este Corsa, poate cea mai buna alegere din clasa mica. Motorul preferat de romani este 1.2 litri benzina, denumit Twinport Ecotec, de 80 CP, unul extrem de economic. Cea mai buna oferta pentru acest motor este „Opel 111 ani", o editie speciala, in 5 usi, care costa doar 7.700 de euro in oferta Remat si are aer conditionat, CD player cu Mp3, doua airbaguri, comenzi audio pe volan, computer de bord, tempomat, volan cu piele.

Fiat Linea 1.4 77 CP
Fiat a reusit sa atraga atentia publicului cu sedanul sau de clasa compacta, Linea, un model care se inscrie in reusita serie Croma/Grande Punto/Bravo/Fiat 500 care au schimbat imaginea acestei marci. Linea a fost preferat de romani cu motorizarea 1.4 litri, 77 CP, care are un pret promotional de 6.950 de euro, cu cupoanele „Rabla", iar dotarile sale sunt de bun-simt: aer conditionat, geamuri electrice, computer de bord, Radio CD, doua airbaguri plus altele. La fel de vanduta a fost Fiat Panda, care are motorul de 1.1 litri, la 4.625 de euro, oferta Remat, si versiunea 1.2 benzina Euro 5, pentru care nu mai trebuie platita taxa de inmatriculare.

Toyota Yaris 1.0 VVT-i

2010/07/05//72277-yaris.jpg

Toyota a fost preferata de romani pentru modelul de clasa mica Yaris, cu premiatul motor 1.0 benzina, un propulsor care consuma in regim mixt doar 5 litri/100 km. Pretul modelului Yaris este de 7.299 de euro, in oferta Optimo, daca se scad si cele 3 vouchere. Pentru luna iunie Toyota a avut, de asemenea, un discount de 1.488 de euro si cele 3 cupoane acordate gratuit. Dotarile lui Yaris 1.0 L VVT-i - 5 usi din oferta includ oglinzi electrice, aer conditionat, radio CD cu Mp3, computer de bord, geamuri fata electrice, doua airbaguri.

Hyundai i30 1.4 DOHC
Hyundai i30 se numara printre recomandarile facute de SFin pentru programul „Rabla", in primavara acestui an, iar faptul ca romanii au preferat acest model in fata celor mai ieftine oferte inseamna ca aprecierile noastre au fost corecte. Oferta hatchback-ului compact pentru „Rabla", cu cel mai vandut motor, 1.4 litri benzina, cu 3 cupoane avans, este de 8.190 de euro, dotarile standard ale versiunii de baza incluzand aerul conditionat, 6 airbaguri, computer de bord, geamuri electrice fata, oglinzi electrice, CD player cu Mp3, cu comenzi pe volan si intrari USB plus Aux.
Propunerile cele mai ieftine ale Hyundai pentru Remat sunt masina de oras i10, la 5.261 de euro, si i20, clasa mica, la 7.284 de euro.

Citeste materialul complet pe Saptamana Financiara!

Mercedes C 200 CGI, berlina cu muschi... Infiniti FX - Diesel Ninja...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x