Antena Căutare

Lovitură dură pentru șoferi! Sunt prevăzute amenzi usturătoare pentru cei care nu respectă regula asta! 

Sute de mii de șoferi din România riscă amezi usturătoare, dar și puncte penalizare, în cazul în care nu respectă una dintre regulile prevăzute în Codul Rutier. 

Sute de mii de șoferi din România riscă amezi usturătoare, dar și puncte penalizare, în cazul în care nu respectă una dintre regulile prevăzute în Codul Rutier.

Așadar, conform Codului Rutier, șoferii care vor să transporte copii trebuie să se asigure că aceștia poartă centura de siguranță ori sistemele de fixare aflate într-un scaun pentru copii omologat.

De asemenea, aceștia trebuie să știe că este interzisă transportarea copiilor cu vârsta de până la trei ani în autovehicule care nu sunt dotate cu centuri de siguranță, cu excepția mijloacelor de transport în comun și a taxiurilor, dacă minorul nu ocupă locul din dreapta șoferului.

Ba mai mult, minorii care au o înălțime de până la 135 de centimetri pot fi transportați într-o mașină numai dacă sunt fixați ori prinși într-un sistem de fixare în scaun pentru copii. De asemenea, cei care au o înălțime mai mare de 135 de centimetri pot fi transportați în mașină doar dacă poartă o centură de siguranță din dotarea mașinii, condiția fiind ca aceasta să nu treacă peste gâtul ori fața copilului. Sau, de asemenea, pot fi transportați într-un scaun special pentru copii.

În cazul în care aceste reguli nu sunt respectate, șoferii riscă să fie sancționați cu patru ori cinci puncte de amendă, ceea ce înseamnă între 580 de lei și 725 de lei, dar și trei puncte de penalizare, conform bugetul.ro.

Mașini echipate de iarnă. Anunț de ultim moment al Poliției Române: Sunt sau nu obligatorii anvelopele de iarnă, de la 1... Cod Rutier 2018. Ce cauciuri de iarnă îți alegi, ca să nu riști amenzi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x