Pentru a economisi timp şi bani atunci când vrei să îţi verifici sau să îţi repari autoturismul, vei avea nevoie, pe lângă alte unelte din garaj şi de compresoare auto profesionale. Cu ajutorul compresoarelor de aer, vei reuşi să umfli anvelopele sau saltelele, fără prea mari eforturi. Astfel, dacă îţi doreşti sa te ocupi de reparaţiile maşinii chiar la tine acasă, află, din articolul de mai jos, cum poţi să alegi cel mai bun compresor de aer şi de ce criterii să ţii cont, atunci când îl achiziţionezi.
Pompa compresorului
Atunci când iei decizia de a cumpăra un compresor auto profesional, trebuie să ai în vedere că acesta este disponibil în mai multe modele, cu mărimi, dimensiuni şi design diferit, de care trebuie să ţii cont. Principalele criterii de alegere a celui mai bun compresor de aer ţin de tipul de pompă folosit, de design şi mărime, dar şi de debitul şi presiunea sa. În ceea ce priveşte pompa compresorului, există două tipuri spre care te poţi îndrepta: compresoare cu pompă cu ulei şi compresoare cu pompă fără ulei. Compresoarele cu pompă cu ulei sunt mai silenţioase în comparaţie cu cele fără ulei, dar şi mai scumpe, deoarece nu necesită o întreţinere periodică. Pompa fără ulei are nevoie de o întreţinere periodică, în cadrul căreia va trebui să verifici nivelul uleiului din rezervor şi să îl înlocuieşti, când este necesar. Cu ajutorul acestor pompe, vei putea să foloseşti compresorul de aer pentru a umfla cauciucuri de bicicletă sau de maşină, dar şi saltele sau mingi.
Debitul și presiunea compresorului
Pentru a alege cel mai bun compresor profesional, trebuie să ţii cont şi de presiunea şi de debitul acestuia. Ambele caracteristici determină capacitatea compresorului de a funcţiona, alături de alte scule pneumatice. De pildă, compresorul cu o presiune de aproximativ 6 bari şi debit de până la 150l/min reprezintă definiţia unui compresor cu presiune scăzută. În caz contrar, compresoarele care prezintă valori până în 12 bari şi 300l/min sunt compresoare de presiune medie, care vor funcţiona împreună cu marea majoritatea a sculelor pneumatice de mână: pistoale de vopsit, ciocane sau şurubelniţe. Există şi situaţii în care ai nevoie de compresoare de aer pentru scule pneumatice, pe care le vei utiliza în operaţiuni grele, unde vei avea nevoie de modele mai puternice, care oferă debit şi presiune mai mari.
Design-ul și mărimea compresorului
Un alt criteriu de selecţie a celui mai performant compresor de aer ţine de mărimea şi design-ul acestuia. Pentru că nu dispui întotdeauna de cel mai generos spaţiu pentru depozitarea tuturor ustensilelor de care ai nevoie, asigură-te că dimensiunile compresorului nu te vor opri din a-l muta sau depozita cu lejeritate prin garaj. În funcţie de nevoile tale, poţi alege să achiziţionezi compresoare de mici dimensiuni, special concepute pentru derularea unor proiecte casnice, sau compresoare de aer de dimensiuni mari, destinate utilizării industriale. Desigur, dacă compresorul auto este de dimensiuni mai mici sau vine într-un model prevăzut cu roţi, îţi va fi mai uşor să îl deplasezi în locul în care ai nevoie să îl folosești. Indiferent de dimensiune, compresorul de aer vine însoțit de un mâner. Modelele de compresoare mai grele sunt cele cu ulei, unde rezervorul ocupă cea mai mare parte din acest echipament. Dacă ai nevoie de un compresor de aer uşor de transportat, alege un model care este prevăzut cu roţi de deplasare, care îţi vor uşura munca în gospodărie.
Cel mai bun compresor de aer este cel care îţi aduce cele mai multe beneficii pentru realizarea unor proiecte casnice. Fie că îţi doreşti să umfli cauciucurile autoturismului sau mingi şi saltele, trebuie să ţii cont de criterii ca dimensiunea, tipul de pompă sau design-ul, care vor contribui la cele mai bune rezultate. Alege întotdeauna un compresor auto profesional şi fiabil şi, în funcţie de preferinţe, cu un nivel redus de zgomot. Cele mai multe modele vin echipate cu protecţie termică cu resetare automată sau cu roţi şi maneri pentru transport, care să îţi uşureze munca.
Cum verifici gradul de uzură al anvelopelor... Ferrari a prezentat un model hibrid de automobil de lux care poate atinge 340 de kilometri pe oră...