Antena Căutare

Cele mai căutate modele de mașini de oraș în sezonul primăvară-vară 2019

Orașe sufocate de trafic, locuri de parcare greu de găsit și ore în șir la volan ca să ajungi la destinație? Știm, fiecare șofer din marile orașe și din București se confruntă zilnic cu aceste probleme. Rezolvarea lor pare imposibil de găsit, dar nu și atunci când conduci o mașină de oraș. Constructorii auto ai mărcilor precum Volkswagen, Skoda, Toyota, Hyunday sau Kia pun tot mai mare accent pe producția modelelor de clasă mică și construiesc mașini de vânzare practice.

Orașe sufocate de trafic, locuri de parcare greu de găsit și ore în șir la volan ca să ajungi la destinație? Știm, fiecare șofer din marile orașe și din București se confruntă zilnic cu aceste probleme. Rezolvarea lor pare imposibil de găsit, dar nu și atunci când conduci o mașină de oraș. Constructorii auto ai mărcilor precum Volkswagen, Skoda, Toyota, Hyundai sau Kia pun tot mai mare accent pe producția modelelor de clasă mică și construiesc mașini de vânzare practice.

Trebuie menționat că dimensiunilor lor reduse nu exclud dotările tot mai variate, ce oferă confortul atribuit în trecut doar unui autoturism spațios, de clasă mare. O mașină de oraș vine cu multe avantaje. În primul rând prețul. Apoi vorbim de un consum mic, date fiind specificațiile tehnice. Mașinile de oraș au motorizări mici, potrivite pentru caroseria ușoară și care permit un consum redus în oraș. Găsirea unui loc de parcare reprezintă încă un avantaj major pe care astfel de autoturisme îl au, mulți șoferi fiind experți în a se “strecura” într-o parcare mult prea îngustă, indisponibilă unui SUV, de exemplu. Avantajele enumerate sunt destule pentru a trage concluzia că acest tip de mașini sunt la mare căutare pentru șoferii cu simț practic.

Am alcătuit o listă cu cele mai căutate modele de mașini de oraș în sezonul primăvară-vară 2019:

1. Skoda Citigo

Dacă inițial modelul Fabia era mașina de clasă mică a mărcii, constructorii de la Skoda au mers pe o variantă de oraș, care să îmbine cu succes dimensiunile reduse, consumul mic și prețul accesibil. Așa cum îi spune și numele, Citigo este aututorismul perfect de oraș, iar prețul pentru achiziția nouă pornește de la puțin peste 7.000 de euro TVA inclus. Echiparea de masă a Skoda Citigo are un motor de 1.0 MPI și 60 CP. O găsești și la mâna a doua, mult mai ieftină, cu prețuri de la 2.000 de euro, în funcție de an și de numărul de kilometri.

Cele mai căutate modele de mașini de oraș în sezonul primăvară-vară 2019

2. Volkswagen Up

Asemănătorul cu modelul anterior, cei de la Volkswagen vin cu un plus important: 4 uși pe Up, mașina de oraș cu dimensiuni compacte la exterior, dar cu un interior ce nu trădează absolut deloc varianta "mini". Desigur, este destinată șofatului care presupune drumuri scurte și stat la semafor și se încadrează perfect în categoria mașini de oraș. Prețul ei este același cu cel al Skodei Citigo, iar second hand se vinde cu prețuri ceva mai mari, de la 4.000 până la 6.000 de euro, cu număr foarte mic de kilometri la bord.

Cele mai căutate modele de mașini de oraș în sezonul primăvară-vară 2019

3. Hyundai i10

Aceleași patru uși le găsim și la modelul i10 al celor de la Hyundai, care vin cu un autoturism de clasă mică ce a fost conceput special pentru șofatul în oraș. Constructorii spun că acest model este unul dintre cele mai fiabile și că, în ciuda dimensiunilor reduse, nu-i lipsește confortul. Nou îl găsești cu 7.300 euro, TVA inclus, iar la mâna a doua, o variantă anterioară modelului din prezent se vinde cu 2.850 euro.

Cele mai căutate modele de mașini de oraș în sezonul primăvară-vară 2019

4. Toyota Aygo

Producătorul japonez vine cu două variante a mășinii compacte care a primit numele de Aygo. Toyota Aygo este disponibilă atât în varianta 2 uși, cât și 4, fiind considerată una dintre cele mai căutate mașini de oraș pentru că are cel mai mic consum din clasa ei. Sigur, cu precizarea că acest consum va varia și în funcție de stilul de condus al șoferului. Prețul este și aici sub 10.000 de euro, TVA inclus, iar la mâna a doua găsești modelul vechi cu 2.000 de euro, iar pe cel din prezent între 5.000 și 6.000 de euro.

Dacă ești interesat de o mașină de oraș, ai un buget prestabilit și nu te-ai decis asupra modelului, găsești exemplele oferite, dar și multe alte autoturisme noi sau second-hand pe Carzz.ro, cea mai mare platformă din România, cu peste 50.000 de anunțuri. Zilnic, sute de mașini de vânzare sunt adăugate, de la o oră la alta și printre ele poate fi și a ta!

Mașini foarte bune pe care românii le găsesc la un preț de sub 2.000 de euro... Ford va investi 500 de milioane de dolari în startup-ul de vehicule electrice Rivian...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x