Antena Căutare

Cele mai căutate modele de mașini sport în sezonul primăvară-vară 2019

O mașină sport te scoate din anonimat, indiferent de situație. Poate nu ești pasionat, dar sigur ai întors măcar o dată privirea după un autoturism în două uși, cu spoilere și cu un motor al cărui zgomot ți-a rămas întipărit în minte! În general, o mașină sport este menită să-i ofere utilizatorului acel sentimentde libertate, chiar dacă în zilele noastre confortul și spațiul primează în fața unui astfel de bolid.

O mașină sport te scoate din anonimat, indiferent de situație. Poate nu ești pasionat, dar sigur ai întors măcar o dată privirea după un autoturism în două uși, cu spoilere și cu un motor al cărui zgomot ți-a rămas întipărit în minte! În general, o mașină sport este menită să-i ofere utilizatorului acel sentimentde libertate, chiar dacă în zilele noastre confortul și spațiul primează în fața unui astfel de bolid.

Poate ți-ai dorit să o ai, dar ai optat pentru una de familie, mare, spațioasă, cu portbagaj încăpător. Poate ai ezitat să îți cumperi un autoturism cu două uși, gândindu-te la utilitatea celor din spate. Una peste alta, mașinile sport nu sunt pentru oricine, iar dacă nu ești un pasionat, dar te încântă ideea unui model cu accente sport, nu renunța din start ea. Motivul? O mașină sport poate însemna și o berlină cu motorizare puternică, de exemplu. Iar aici, autoturisme precum Ford Fiesta ST sau Volkswagen Golf GTI sunt în fruntea listei de modele sport de mașini de vânzare. La o simplă căutare pe site-urile de profil, acestea se împart în două mari categorii, în funcție de dimensiuni:

1. Modele sport de serie, cu caroserii de dimeniuni reduse

Dacă te încântă caii putere și zgomotul de motor specific unei mașini sport, dar cu o caroserie de dimensiuni mici, atunci îți poti îndrepta atenția spre modelele Fiesta ST, Golf GTI sau Leon Cupra. Prima opțiune, Ford Fiesta ST îmbină cu succes varianta de mașină de oraș cu cea a uneia sport. Ai posibilitatea să o „strecori” în cele mai înguste spații de parcare de prin mall-uri sau parcuri, dar în același timp, sub capotă, vei găsi cel puțin 197 de cai putere, pe un motor de 1.6 litri. Mașina vine și cu opțiuni precum suspensia sport, 6 trepte de viteză, dar și cum un interior adaptat pasionaților.

În același timp, Golf GTI al celor de la Volkswagen, întrece orice alt model prin popularitatea lui Golf, indiferent de variantă, Golf 5, 6 sau 7. Considerată a fi o mașină fiabilă, excelentă pentru oraș, dar și pentru drumurile lungi, VW Golf este din start o opțiune de luat în calcul în zona mașinilor de vânzare. Pentru pasionații de sport și adrenalină, constructorul german a adus GTI, cu un motor turbo de 2 litri, în 4 cilindri și 210 cai putere sub capotă. Sună bine, așa-i? Unii spun că ar fi alegerea excelentă pentru cei care își doresc o mașină sport, dar care au nevoie de ea și în oraș și pentru deplasări scurte și, în același timp, un buget mediu de achiziție.

Cele mai căutate modele de mașini sport în sezonul primăvară-vară 2019

Nici Seat Leon Cupra nu e de ignorat. Constructorii Seat vin cu varianta Cupra pentu Leon din aceleași considerente: dorința de a oferi pasionaților de mașini sport un autoturism în care să simtă adrenalina cailor putere de sub capotă. Fiind o mașină de dimensiuni medii, Cupra are acea capacitate de a te „băga în scaun”, atenție, și ele sport. Seat-ul Leon Cupra vine cu un motor turbo pe benzina de 2.0 litri TSI, iar în variantă de vârf are 276 cai putere. Cupra are și o nouă performanță pe circuit la activ: Seat Leon Cupra a stabilit un nou record pe circuitul de la Nurburgring: 7 minute si 58 secunde

Cele mai căutate modele de mașini sport în sezonul primăvară-vară 2019

2. Modele sport ale mărcilor de top, de dimensiuni mari

Unele mașini sport se vânt pe internet în variante modificate, deja celebrul tuning. Fie că vorbim de scaune adaptate, fie de un plus de cai putere adăugați sub capotă, astfel de aututorisme devin centrul atenției pasionaților de adrenalină la volan. Vorbim de modele care vin din fabrică cu dotări ce le încadrează automat în categoria sport.

De exemplu, BMW are cel mai popular model de mașină sport din lume în acest moment. Modelul M3 este un sedan cu o dinamică de curse și cu eleganța și luxul mărcii BMW. Din nou, acest model poate acoperi nevoia de mașină sport pe de o parte, dar și cea practică, pentru că poate fi folosită drept mașină cu utilizare zilnică, de dus copilul la școală sau chiar de făcut piața.

Cele mai căutate modele de mașini sport în sezonul primăvară-vară 2019

Motorul twin-turbo de 3,0 litri, în șase cilindri și 425 de cai putere își va face simțită prezența cel mai bine la drum lung, într-o depășire sau, de ce nu, chiar la semafor. BMW M3 este combinația perfectă de utilitate și adrenalină.

Iar dacă până acum am vorbit de modele sport de clasă mică și de BMW-ul M3 sedan, ultimul exemplu din categoria mașinilor sport căutate în sezonul primăvară-vară 2019 este un SUV, căci da, mulți români își doresc un SUV și consideră această mașină ca fiind impunătoare și sigură. Și nu sunt departe de adevăr. Mazda CX-9 se încadrează în această definiție.

Cele mai căutate modele de mașini sport în sezonul primăvară-vară 2019

Mașină sport, încăpătoare, practică, are 7 locuri, spațiu de bagaje, dar și tracțiune integrală. La prima impresie poate părea, mai degrabă, o mașină de familie, însă stilul de condus poate face imediat din ea o mașină sport. Liniile și designul exterior ajută, la fel și motorul turbo de 2,5 litri și 4 cilindri, precum și tracțiunea integrală.

Maşinile viitorului citesc gândurile şoferilor şi ghicesc dacă suntem neatenţi sau obosiţi la volan... 5 mașini SH sub 3000 de euro care pot fi cumpărate de pasionați...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x