Antena Căutare

Cele mai fiabile 5 SUV-uri SH în România

Mașinile cu garda la sol cât mai ridicată sunt perfecte pentru drumurile din România, o spun șoferii care își îndreaptă tot mai mult atenția spre autoturisme din categoria SUV și crossover. Piața auto a cunoscut o creștere majoră pe acest segment, atât la vânzările de mașini noi, cât și la cele second hand. În general, pe șoselele din țara noastră vezi mărci germane, precum Audi sau Volkswagen, care au o gamă variată de modele SUV, dar și branduri precum Dacia, Mitsubishi, Hyundai sau Toyota.

Mașinile cu garda la sol cât mai ridicată sunt perfecte pentru drumurile din România, o spun șoferii care își îndreaptă tot mai mult atenția spre autoturisme din categoria SUV și crossover. Piața auto a cunoscut o creștere majoră pe acest segment, atât la vânzările de mașini noi, cât și la cele second hand. În general, pe șoselele din țara noastră vezi mărci germane, precum Audi sau Volkswagen, cu gamă variată de modele SUV, dar și branduri precum Dacia, Mitsubishi, Hyundai sau Toyota.

Când vine vorba de SUV-uri, există pe piață destul de multe variante de mărci și modele, mai ieftine sau mai scumpe. Vorbind de costuri ulterioare, iată un top al celor mai fiabile SUV-uri SH:

Volkswagen Tiguan

Varianta mai mică de SUV a celor de la Volkswagen, modelul Tiguan păstrează multe dintre caracteristicile fratelui mai mare, Tuareg. Fiind o marcă nemțească de renume, Volkswagen Tiguan nu face rabat de la calitate și confortul oferit de o mașină din clasa ei. Cu un interior spațios și cu linii elegante la exterior, Tiguan intră în categoria mașinilor SH care duc destul de mulți kilometri fără să schimbi altceva în afară de consumabile. Motoarele Volkswagen sunt renumite pentru fiabilitate, iar la nivel de defecțiuni nu au fost înregistrat probleme majore. Sistemul “Start and Stop” poate crea ceva probleme, însă este una minoră dacă o compari cu tot cee ce oferă nemții la nivel de siguranță pe șosea, confort la interior și chiar un consum bun pentru dimeniunile mașinii.

Dacia Duster

Cele mai fiabile 5 SUV-uri SH în România

Singurul SUV autohton, Duster și-a câștigat renumele de autoturism al cărui raport calitate-preț este excelent. Dacia Duster este o mașină ieftină atât la achiziție, cât și ca piese de schimb și consumabile, ceea ce face ca acest model să poată fi trecut cu succes pe lista SUV-urilor SH fiabile.

Mitsubishi ASX

Conform unui raport realizat de o organizație germană, marca Mitshubishi a fost inclusă pe lista celor mai fiabile. În statistica nemților în care aceștia au studiat defecțiunile identificate la mai multe modele, în timpul inspecțiilor tehnice periodice, modelul ASX a excelat la capitolul fiabilitate, fiind inclus în primele cinci locuri ale clasamentului.

Cele mai fiabile 5 SUV-uri SH în România

ASX s-a recomandat în momentul lansării ca o mașină cu garda înaltă, un mini-suv de oras, mini datorită dimensiunilor unui autoturism din clasa compactă, mai degrabă decât a unui crossover. Poziția înaltă de condus, manevrabilitatea și direcția a făcut din ASX un model de luat în seamă, inclusiv în varianta la mâna a doua.

Hyundai Tucson

Asemeni “confratelui” ASX, Tucsonul oferă gardă înaltă la sol, destul de puține probleme la nivel de motor sesizate de-a lungul timpului, un consum bun, îndeosebi pe motorizările diesel și cheltuieli moderate în materie de întreținere, revizii și piese de schimb. Spațiul este cel care a făcut din modelul Tucson unul popular printre cei care au căutat o mașină mare, de familie. Iar cei de la Hyundai mai au un model asemănător, Santa Fe, care nu diferă foare mult la nivel de specificații.

Audi Q5

Gamă de lux a constructorului german, Audi Q5 face parte, alături de “fratele mai mare”, Q7 din categoria mașinilor sport care se remarcă prin simpla prezență pe șosele. Deși vorbim de costuri mai mari prin prisma mărcii, a dotărilor, a finisajelor și a calității autentic germane, Audi Q5 este o mașină care se păstrează în timp, fără prea mari probleme la nivel tehnic. E drept că, spre deosebire de mărcile anterioare, o revizie la reprezentanță costă ceva mai mult, iar prețul pentru un Q5 rulat este ceva mai ridicat. Audi este una dintre mărcile care își păstrează valoarea și după ce mașina a fost rulata destul de mulți kilometric. Judecând după toate aceste aspecte, Q5 este un SUV fiabil și merită a fi luat în calcul pentru cei care caută un auto SH.

Dacă vrei să-ți achiziționezi o mașină rulată vei avea în vedere mai multe criterii. Totul pornește de la bugetul de care dispui, dotările și motorizarea pe care vrei să le aibă, numărul de kilometri, dar și costurile ulterioare de întreținere. Fiabilitatea este și ea un aspect important atunci când alegi un autoturism second-hand. Sigur nu vei dori să investești bani într-o mașină, doar pentru că ai ales varianta la mâna a doua.

Nu ai numere de București la mașină? Vei plăti 10 lei pe zi, taxă de intrare în Capitală. Primele reacții... Aceasta este zona din București unde mașinile sub Euro 3 NU vor mai putea intra! Cum vor fi prinși cei care vor încălca ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x