Cele mai fiabile mașini ale anului 2019

Atunci când îți cumperi o mașină primul gând este să o întreții și să o păstrezi în bune condiții, astfel încât să funcționeze corespunzător vreme îndelungată. Investiția trebuie să-și merite banii, fară să riști să mergi cu ea la service la scurt timp după ce ai luat-o. Desigur, această situație poate apărea în cazul achiziționării unui autoturism second-hand, motiv pentru care șoferii din România se orientează asupra celor mai fiabile mașini. 

Lexus, brandul japonez care conduce clasamentul celor mai fiabile mașini în 2019

lexus.ro

Fiabilitatea este un criteriu după care românii își aleg mașina, după cel legat de preț și dimensiuni. În topul celor mai fiabile autoturisme, conform unui studiu realizat recent pe un eșantion reprezentativ de oameni, se află mașinile japoneze. Sondajul a fost realizat de Driver Power și au fost chestionați 80.000 de proprietari de autoturisme. Astfel, prima poziție este ocupată de Lexus, însă și Toyota și Mitsubishi se regăsesc în clasamentul prezentat.

Iată un top al celor mai fiabile mașini în 2019:

Lexus IS - această mașină ocupă locul fruntaș cu un scor de 98.04%. Din totalul celor chestionați, doar cinci proprietari au anunțat probleme tehnice, însă de ordin minor, ceea ce o plasează în topul celor mai fiabile mașini. Nu este singurul reprezentant japonez în acest top.

Toyota RAV4 - Marcă destul de căutată și în România, RAV4 intră în top ca fiind SUV-ul cel mai fiabil. Singurul dezavantaj anunțat de proprietarii acestui model ar fi costurile de întreținere estul de ridicate.

Toyota Auris - Deși face parte din clasa mică și nu oferă spațiu pentru locurile din spate, Toyota Auris este mașina perfectă de oraș, care nu se strică și nu creează mari probleme, cel puțin după primele zeci de mii de kilometri din bord.

Volvo V40 - Model fabricat încă din 2012 și până în prezent, această mașină combină cu succes ideea de mașină de familie spațioasă cu siguranța pe care o oferă. Fiabilitatea este marele plus al celor de la Volvo, care intră în clasament cu modelul V40.

Mercedes E-Class - Brand de lux, direcție precisă, siguranță pentru pasageri și un interior realizat din materiale de înaltă clasă. Fiabilitatea este pusă pe picior de egalitate și de costurile de întreținere ridicate, dar și de consumul mare. Este vorba totuși de colosul german Mercedes, spun proprietarii de E-Class.

Skoda Yeti - Românii iubesc Skoda, asta pentru că bradul ceh a devenit tot mai popular în țara noastră. După modelele Fabia și Octavia, Skoda Yeti își pune amprenta pe piața auto și este considerată a fi o mașină fiabilă, cu un consum mediu spre mic, cu un raport calitate-preț destul de bun.

Dacă ești în căutarea unei mașini, poți studia oferta variată de pe platforma de anunțuri auto de vânzare, CarZZ.ro, unde zilnic mii de modele de mașini sunt disponibile imediat. Intră acum și găsește autoturismul la care ai visat!

Parteneri
Horoscopul lunii octombrie 2021. Berbecii trebuie să spună ceea ce simt. Descoperă ce-ți rezervă astrele
Horoscopul lunii octombrie 2021 spune că în ciuda haosului, incertitudinii și a energiei lipsă, există luminița de la capătul tunelului. Chiar dacă zilele se scurtează, dacă ești dispusă să faci o schimbare în viața ta, atunci acum este momentul potrivit.
Catine.ro
Ultimele știri