Antena Căutare

Cele mai frumoase fete din lume: Calendarul Pirelli 2011, oficial si in Romania

De peste 40 de ani, reputatul producator de cauciucuri Pirelli acorda credit unui fotograf celebru care sa le imortalizeze pe cele mai frumoase femei din lume. Calendarul Pirelli 2011 a fost prezentat, marti, presei din Romania, aceasta editie, cea de-a 38-a, ilustrand conceptul "Mythology", prin intermediul a 36 de cadre care redau povesti despre eroi si zei. Una dintre protagoniste este actrita americana Julianne Moore.

Calendarul Pirelli 2011 a fost lansat la nivel global pe 30 noiembrie, la Moscova. Evenimentul a avut loc la prestigiosul teatru Stanislavsky si Nemirovich-Danchenko, care este, de peste 90 de ani, scena unor spectacole de opera si balet ce fac parte din mostenirea artistica a natiunii ruse.

Dupa ce Patrick Demarchelier a imortalizat China in editia din 2008, Peter Beard a conturat portretul Botswanei in 2009, iar Terry Richardson a adus in prim-plan Brazilia in 2010, editia de anul viitor a calendarului exemplifica creativitatea lui Karl Lagerfeld, al carui simt artistic si estetic este renumit in intreaga lume, relateaza Mediafax. In studioul sau parizian, Lagerfeld a creat "Mythology", un calendar care reflecta una dintre cele mai profunde pasiuni ale sale, mitologia greaca si romana, povesti despre originile umanitatii relatate prin intermediul aventurilor cu zei si zeite, eroi si eroine.

Prin intermediul unei calatorii in trecut, realizata cu ajutorul limbajului universal al fotografiei, "Mythology" se intoarce catre radacinile civilizatiei clasice si poarta Calendarul Pirelli inapoi in Lumea Veche, acolo unde, in urma cu 140 de ani, s-a nascut compania care avea sa devina o organizatie multinationala cu operatiuni in peste 160 de tari din intreaga lume.

Cele 36 de cadre care compun Calendarul 2011 ilustreaza 24 de subiecte diferite, incluzand zei, eroi si mituri.

"Actritele si modelele reinsufletesc acesti eroi noi si descriu un nou concept al frumosului", a declarat Karl Lagerfeld, care, prin Calendarul Pirelli 2011, a propus o reprezentare idilica, nemuritoare a frumusetii.

Aceasta editie are 21 de protagonisti: 15 modele feminine, cinci modele masculine si actrita americana Julianne Moore.

Printre modelele feminine se numara Bianca Balti, Elisa Sednaoui, Freja Beha Erichsen, Isabeli Fontana (prezenta si in Calendarul 2005 by Patrick Demarchelier si in editia 2009 by Peter Beard), Magdalena Frackowiak, Anja Rubik, Abbey Lee Kershaw (care a debutat in Calendarul 2010 by Terry Richardson), Lakshmi Menon, Heidi Mount, Erin Wasson (care a debutat in Calendarul 2005 de Patrick Demarchelier), Natasha Poly, Lara Stone, Daria Werbowy (ambele fiind selectate de Peter Beard si pentru Calendarul 2009), Iris Strubegger, Jeneil Williams. Cele cinci modele masculine sunt Baptiste Giabiconi, Sébastien Jondeau, Brad Kroenig, Garret Neff, precum si Jake Davis.

De peste 40 de ani, Pirelli acorda credit unui fotograf celebru care sa le imortalizeze pe cele mai frumoase femei din lume. La inceput, a existat doar ideea de a crea un cadou fantastic, care sa motiveze oamenii de la vanzari.

In prezent, calendarul Pirelli este un articol generos pentru colectionari si, in acelasi timp, un simbol al companiei. An de an, aceasta autentica opera de arta actioneaza ca un barometru, masurand modul in care evolueaza imaginea feminitatii in secolul nostru.

Prima aparitie topless a avut loc in 1972, iar intre 1974 si 1984 traditia Calendarului a fost intrerupta din cauza crizei petrolului: povestea calendarului Pirelli este si povestea vremurilor noastre. Cele mai mari staruri ale modei au fost parte a povestii, intruchipand idealul de frumusete al fiecarei epoci.

Sursa: Jurnalul National

Foto: www.fashionologie.com

Oficial o ducem bine: 70% din masinile din Romania au sub 6 ani... Dubitele vor polua mai putin...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x