Antena Căutare

Cod Rutier 2018. Ce amenzi riști dacă nu ai anvelope de iarnă

Cod Rutier 2018. Cauciucurile de iarnă sunt obligatorii în cazul în care se circulă pe drumuri publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei. 

Cod Rutier 2018. Ce amenzi riști dacă nu ai anvelope de iarnă
cauciucuri de iarna 2018

Cod Rutier 2018. Cauciucurile de iarnă sunt obligatorii în cazul în care se circulă pe drumuri publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei.

Cod Rutier 2018. OG 5 2011 sau ”Legea cauciucurilor de iarnă”, intrată în vigoare de la 1 noiembrie 2011, spune că șoferii trebuie să își echipeze mașinile cu anvelope de iarnă.

Mențiunea, în ce privește legea caucicurilor de iarnă, este că șoferii nu sunt neapărat obligați să aibă mașinile echipate cu anvelope de iarnă începând cu data de 1 noiembrie, ci doar dacă aleg să conducă pe drumurile publice ”cu probleme”.

În plus, Ordonanța de urgență nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice din Codul Rutier consideră contravenție ce se încadrează în clasa a IV-a de amenzi, în cazul neechipării mașinilor cu anvelope de iarnă, pe drumurile acoperite de zăpadă, gheață sau polei. Șoferii riscă să rămână fără certificat de înmatriculare și amenzi între 1305 și 2.900 de lei (reamintim pe această cale că punctul de amendă s-a majorat la 145 de lei, de la 1 februarie 2018).

Așadar, fapta este considerată de gravitate maximă. Noutatea în acest an însă, în ce privește amenzile, este că șoferii pot plăti jumătate din amenda primită, în termen de 15 zile.

Iarna 2018-2019 vine mai devreme, meteorologii anunțând primele ninsori chiar de săptămâna aceasta! Așadar, pentru a te informa corect în ce privește cauciucurile de iarnă, citește articolul complet despre anvelope de iarnă: preț, montaj, legislație, tot ce trebuie să știi!

Atenție, șoferi! Amenzi colosale date de polițiști! Cum poți să le eviți... Anvelope de iarnă. Tot ce trebuie să știi când îți cumperi cauciucuri de iarnă...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x